Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Ψηφοδέλτια συναλλαγής κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα

Με ενιαίο σημείο αναφοράς την κοινή στρατηγική και χωρίς κανένα δισταγμό ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ ...ανταλλάσσουν στελέχη και ψήφους
Μπορεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να πασχίζουν να αποδείξουν ότι είναι δύο κόμματα με σημαντικές μεταξύ τους διαφορές, ωστόσο και ο τελευταίος εργαζόμενος σ' αυτή τη χώρα αντιλαμβάνεται πλήρως, ότι έχουμε να κάνουμε με κόμματα τα οποία συμπίπτουν στα ζητήματα της συνολικής στρατηγικής και των κεντρικών πολιτικών επιλογών. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, συνθήκες οξύτατης οικονομικής κρίσης του συστήματος, που κεντρικό ζήτημα για την άρχουσα τάξη είναι να προωθηθούν μέτρα και πολιτικές για τη στήριξη και τη σωτηρία του κεφαλαίου, τα δύο κόμματα εμφανίζονται ...ο ένας να κόβει κι ο άλλος να ράβει.
Απόλυτα αποκαλυπτικές από αυτή την άποψη είναι και οι δηλώσεις του επί χρόνια οικονομικού συμβούλου του Αντ. Σαμαρά, τον περασμένο μήνα, ότι «η χώρα θα πτώχευε, εάν δεν έπαιρνε τα χρήματα του μνημονίου», ομολογώντας ότι «αν έπρεπε να ψηφίσουν 181, η Νέα Δημοκρατία θα "έβαζε πλάτη" και θα ψήφιζε το μνημόνιο».
Από κοντά, πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, και το ΛΑ.Ο.Σ., αυτό το ακροδεξιό μόρφωμα, που πρωτοστατεί σε κάθε κυβερνητική επίδειξη πυγμής και απονέμει εύσημα για κάθε αντιδραστική - αντιλαϊκή επιλογή της κυβέρνησης. Οι βουλευτές του όχι μόνο έδωσαν θετική ψήφο για το μνημόνιο καταλήστευσης των εργαζομένων, αλλά τάσσονται αναφανδόν σε κάθε πρωτοβουλία που αμφισβητεί και ακυρώνει λαϊκές κατακτήσεις δεκαετιών.