Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ για παιδιά

Στις 29 και 30 Δεκέμβρη στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό με πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα
Μία ξεχωριστή και διαφορετική γιορτή ετοιμάζει η ΚΝΕ για παιδιά και γονείς στις διακοπές των Χριστουγέννων. Το διήμερο 29 και 30 Δεκέμβρη, η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό θα φιλοξενήσει το παιδικό φεστιβάλ της Οργάνωσης. Θέατρο, προβολή ταινιών, ομαδικές δραστηριότητες, δημιουργικά εργαστήρια και άλλα πολλά περιλαμβάνει το πλούσιο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους μικρούς επισκέπτες.
Η ΚΝΕ απευθύνεται στους γονείς, τους καλεί να βρεθούν εκεί με τα παιδιά τους και εξηγεί γιατί πήρε αυτή την πρωτοβουλία. «Ξέρουμε καλά πόσες δυσκολίες αντιμετωπίζετε για να απασχολήσετε δημιουργικά τα παιδιά σας, να τα φέρετε σε επαφή με τον πολιτισμό, το βιβλίο, το παιχνίδι. Πόσο μάλλον σήμερα, με την πτώχευση που έχουν επιβάλει στις εργατικές και λαϊκές οικογένειες», σημειώνει καλώντας τους γονείς να βρεθούν εκείνες τις μέρες μαζί με τα παιδιά τους στο φεστιβάλ.
«Γνωρίζουμε ότι ακόμα και τα Χριστούγεννα τα προσαρμόζουν στις ανάγκες της καπιταλιστικής αγοράς. Μια ολόκληρη "βιομηχανία", με εξειδικευμένα μηνύματα και ιδέες απευθύνονται στη σκέψη και τη συγκρότηση των μικρών παιδιών αλλά και στους γονείς. Τα μικρά παιδιά βομβαρδίζονται με διαφημίσεις πολυεθνικών, που καλλιεργούν ψεύτικες ανάγκες μακριά από την ανάγκη για παιχνίδι, συλλογικότητα, ανάπτυξη της φαντασίας.
Βάλαμε, όλη μας τη φαντασία... για να γνωρίσουν τα μικρά παιδιά τη λαϊκή παράδοση, να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, να αναπτύξουν τη φαντασία τους μέσα από εργαστήρια κατασκευών, να συμμετάσχουν σε ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες!
Με συλλογικό και οργανωμένο τρόπο ετοιμάζουμε ένα διαφορετικό διήμερο στις διακοπές των Χριστουγέννων για εσάς και τα παιδιά σας!», σημειώνει η ΚΝΕ στο κάλεσμά της.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες του διημέρου θα ξεκινούν στις 10 το πρωί και η είσοδος σε αυτές θα είναι δωρεάν. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Τετάρτη 29 Δεκέμβρη:
10.00 - 13.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήριο
11.30 Προβολή ταινίας «Μια ιστορία για τον Αϊ-Βασίλη»
17.00 - 20.00 Εργαστήριο πηλού
17.30 Σύσκεψη γονέων με κομμουνιστές δασκάλους και νηπιαγωγούς. Προβολή ταινίας «Ενα παραμύθι για δύο κουνουπάκια»
19.00 Κουκλοθέατρο «Ο μισοκοκοράκος» από το εργαστήρι Μαιρηβή
Πέμπτη 30 Δεκέμβρη:
10.00 - 13.00 και 17.00 - 20.00 Εργαστήρι κούκλας - κουκλοθέατρο
11.30 Παραμύθι
12.00 «Η μάγισσα Φρικαντέλα που μισούσε τα κάλαντα» (από ομάδα της ΚΝΕ)
18.30 Θέατρο «το Πατζαράκι» σε σκηνοθεσία Ιρίνας Μπόικο
19.30 Παιδικό πάρτι.