Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010

Ντροπή τους...

Πλήθος αντιδράσεων για τη βεβήλωση του μνημείου
Νέες αποφάσεις σωματείων καταδικάζουν τη βεβήλωση του μνημείου της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου από ομάδα της ΕΑΑΚ
Το μνημείο που... ενόχλησε το συνονθύλευμα της ΕΑΑΚ
Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις μαζικών φορέων και σωματείων για τη βεβήλωση του μνημείου της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από ομάδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΕΑΑΚ. Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή 17 του Δεκέμβρη ομάδα 60 περίπου ατόμων του συνονθυλεύματος της ΕΑΑΚ πήγαν στο Πάντειο και αποκαθήλωσαν την τιμητική πλακέτα που είχε αναρτήσει πριν τέσσερις μέρες η ΚΝΕ, στη μνήμη της δολοφονημένης κομμουνίστριας φοιτήτριας Σ. Βασιλακοπούλου, στο όνομα του ότι... η πλακέτα - μνημείο μπήκε σε κολόνα όπου η ΕΑΑΚ κολλάει τις αφίσες της!
Στα εκατοντάδες σωματεία και συλλόγους που έχουν εκδώσει μέχρι τώρα ανακοίνωση καταδίκης της κατάπτυστης πράξης βεβήλωσης του μνημείου προστέθηκαν χτες και τα παρακάτω:
Εργατικό Κέντρο Νάουσας, Κλαδικό Σωματείο Κλωστοϋφαντουργών «ΚΛΩΘΩ», Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κρήτης, Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, Συνδικάτο Εργαζομένων Μετάλλου Πάτρας, Σωματείο Εργαζομένων Νέων Τεχνολογιών Πάτρας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τροφίμων - Ποτών Πάτρας, Σωματείο Εργαζομένων στον Επισιτισμό Πάτρας, Σωματείο Εργαζομένων στο Εμπόριο και στην Παροχή Υπηρεσιών Πάτρας, Σωματείο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές Πάτρας, Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, Συνδικάτο Οικοδόμων Αγρινίου, Σωματείο Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά Ιωαννίνων.
Επίσης, ανάλογη απόφαση πήρε ο Φοιτητικός Σύλλογος Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πάτρας.
Συνεχίζονται οι προκλήσεις της ΕΑΑΚ
Αντί να ντρέπονται και να απολογούνται για την κατάπτυστη ενέργεια των ομοϊδεατών τους στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ομάδες της ΕΑΑΚ στο Βόλο συνεχίζουν το χυδαίο αντικομμουνισμό και τις προκλήσεις, είτε με επιθέσεις ενάντια σε μέλη της ΚΝΕ είτε με υβριστικά e-mail. Είναι χαρακτηριστικό ότι απείλησαν μέλος της ΚΝΕ ότι «από δω και πέρα θα "ματώσει" πολύ έως την αποφοίτησή της». Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, αφού επισημαίνει ότι ο σχεδιασμός της «επιχείρησης» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο «δείχνει και τους γενικότερους σχεδιασμούς της αστικής τάξης κατά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ», καλεί τους φοιτητές, τους σπουδαστές και μαθητές, τους εργαζόμενους, να βγάλουν συμπεράσματα. «Να απομονώσουν - τονίζει - τα δήθεν αριστερά γκρουπούσκουλα, μέσα κι έξω από τα πανεπιστήμια, που αποπροσανατολίζουν από την επικαιρότητα και αναγκαιότητα της ταξικής πάλης. Δεν αρκούν οι "αγωνιστικές" κορόνες, ο αυτοπροσδιορισμός περί αριστεροφροσύνης. Μετράνε οι πράξεις και τα έργα, ώστε η προοπτική της πάλης να έχει στόχο την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Κυρίως μετράει η στάση απέναντι στο Κόμμα της εργατικής τάξης, με τους χιλιάδες νεκρούς κομμουνιστές και κομμουνίστριες, όπως η Σωτηρία Βασιλακοπούλου, να διδασκόμαστε από την πλούσια αγωνιστική πορεία στη χώρα μας, να κάνουμε φάρο φωτεινό τους νεκρούς της ταξικής πάλης».
Σε ανάλογους τραμπουκισμούς επιδόθηκαν τις προηγούμενες μέρες ομάδες της ΕΑΑΚ και στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εμποδίσουν την ενημέρωση των φοιτητών για τη βεβήλωση του μνημείου και να αποφύγουν τη γενική κατακραυγή, όπως καταγγέλλει η Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Μάλιστα, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έφτασαν στο σημείο να επιτεθούν και σε εργαζόμενο φοιτητή, στέλεχος της ΚΝΕ και της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΜΑΣ, ο οποίος στις τελευταίες αρχαιρεσίες εκλέχθηκε στο ΔΣ του Σωματείου Επισιτισμού Θεσσαλονίκης.