Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Ξεκινάει σήμερα το 16ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ

Αύριο η 28η Παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης από την Κερασίτσα στην Τρίπολη
Αρχίζουν σήμεραΣάββατο 28 Μάη στην Αθήνα και ολοκληρώνονται αύριοΚυριακή 29 Μάη, οι εργασίες του 16ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ,στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Προπύλαια), στο «Νέο Αμφιθέατρο» (είσοδος από την οδό Πανεπιστημίου 30).
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου ξεκινάει στις 9 π.μ.,
ενώ στις 10 π.μ. θα γίνει η έναρξη με χαιρετισμό από τον πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ Ε. Μαχαίρα και την κεντρική εισήγηση από την γγ της, Βέρα Νικολαΐδου. Ακολουθούν οι χαιρετισμοί των προσκεκλημένων, η απόδοση τιμητικών διακρίσεων και μέχρι τις 7 μ.μ. προβλέπονται παρεμβάσεις των συνέδρων. Την Κυριακή οι εργασίες ξεκινούν στις 9.30 π.μ. και ολοκληρώνονται το μεσημέρι με το πόρισμα του Συνεδρίου, την έγκριση της απόφασης και των ψηφισμάτων και την εκλογή νέου Εθνικού Συμβουλίου και Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.
Το κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου, που δίνει και το στίγμα της δράσης του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα, λέει: «Κίνημα Ειρήνης δυνατό, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους άδικους πολέμους, για τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών». Το Συνέδριο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αγωνιστή και μάρτυρα της Ειρήνης Νίκου Νικηφορίδη, που συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από την εκτέλεσή του γιατί μάζευε υπογραφές για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων.
Η ΕΕΔΥΕ έφθασε, 56 χρόνια μετά την ίδρυσή της, στο 16ο Συνέδριό της μετά από μια προσυνεδριακή διαδικασία με δεκάδες συνελεύσεις Επιτροπών Ειρήνης και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με στόχο να δοθεί μια νέα ώθηση στο αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας μας.
Στην Κερασίτσα αύριο
Αύριο Κυριακή 29 Μάη, θα γίνει και η 28η Παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης, στην Τρίπολη και την Κερασίτσα, γενέτειρα του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, την οποία διοργανώνουν οιΕπιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου της ΕΕΔΥΕ. Στις 10.30 π.μ. θα γίνει η συγκέντρωση στην πλ. Αγ. Βασιλείου στην Τρίπολη και θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους. Στη 1 μ.μ., κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στην Κερασίτσα και στις 2.30 μ.μ. μουσική εκδήλωση - λαϊκό γλέντι στην παλαιά Επισκοπή Τεγέας.