Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών


Η σημαία του ΠΑΜΕ δίπλα στην ελληνική έχει αντικαταστήσει τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης
Σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα, προχώρησαν, νωρίς χτες το πρωί, μέλη του ΠΑΜΕ με μια αιφνιδιαστική και οργανωμένη κίνηση. Κατάληψη που διήρκεσε μέχρι και αργά το βράδυ, όταν η διαδήλωση του ΠΑΜΕ έφθασε εκεί από την Ομόνοια.
Στην κεντρική πρόσοψη του κτιρίου του υπουργείου κρεμάστηκε ένα τεράστιο πανό που έγραφε: «Οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή. Γενική απεργία».
Η κατάληψη έγινε στα πλαίσια της χθεσινής ολοήμερης δράσης ενάντια στα αντεργατικά και απάνθρωπα μέτρα που θέλουν να επιβάλουν κυβέρνηση - τρόικα - πλουτοκρατία και ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το πρωί. Δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ έφτασαν από την πλατεία Συντάγματος, μπήκαν στο κτίριο και παρατάχθηκαν μπροστά από την είσοδο. Ταυτόχρονα, σε μιαν ακόμα συμβολική κίνηση, κατέβασαν τις δύο σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την ταράτσα του κτιρίου και ύψωσαν αυτές του ΠΑΜΕ.
Λίγα μέτρα πιο πέρα, στη συμβολή της Καραγεώργη Σερβίας και τον πεζόδρομο της Ερμού, βρίσκονται εγκατεστημένοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ αδιόριστοι στο υπουργείο Οικονομικών. Επικροτούν με κάθε τρόπο τις ενέργειες των μελών του ΠΑΜΕ και ανακοινώνουν από τα δικά τους μεγάφωνα και κάτω από θερμά χειροκροτήματα: «Πριν από λίγη ώρα κατέβηκαν από το υπουργείο οι σημαίες της ΕΕ και υψώθηκαν αυτές του ταξικού κινήματος». Και η απάντηση ήρθε άμεσα με συνθήματα από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον αγώνα που δίνουν στο δικαίωμα για δουλειά.
Οσο περνά η ώρα, στην είσοδο προστίθενται και νέες δυνάμεις, ενώ στην άλλη πλευρά στην πλατεία Συντάγματος δεν υπάρχει περαστικός που να μην υψώσει το κεφάλι για να δει το πανό. Από τα μεγάφωνα καλούν συνεχώς εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους, γυναίκες κ.ά. σε πανεργατική γενική απεργία για την ανατροπή των μέτρων.
Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, από την ντουντούκα καταγγέλλει τις προσπάθειες συκοφάντησης και τις λασπολογίες από τους ιδιοκτήτες των Μέσων Ενημέρωσης, ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ταυτόχρονα, ανακοινώνει ότι το ΠΑΜΕ, για να σπάσει το φραγμό σιωπής που θέλουν να επιβάλουν, θα μεταδώσει τη συγκέντρωση στην Ομόνοια μέσω της ιστοσελίδας που έχει και ότι σύντομα θα μεταδίδει και ειδήσεις που αφορούν τους εργαζόμενους και τους φτωχούς ανθρώπους.


Το τεράστιο πανό που κρεμάστηκε στην πρόσοψη