Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Επιχειρούν Ναρκω - Καταστολή


Ενάντια στη ναρκω-καταστολή
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών που προωθεί η κυβέρνηση
Η πρόθεση της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τη χρήση όλων των ναρκωτικών ουσιών - όπως προκύπτει από το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που παρουσιάστηκε προχτές στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου - και τη χορήγηση υποκατάστατων σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία, όπως επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Α. Λοβέρδος, σε τελευταία
σύσκεψη, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει με ανακοίνωση την κατηγορηματική αντίθεσή του στα σχέδια ναρκω-καταστολής του ελληνικού λαού και καλεί σε συστράτευση για τη δημιουργία ενός αντιναρκωτικού μετώπου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Το ΚΚΕ δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετο στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, που νομιμοποιεί τη χρήση τους, και καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, όλο το λαό να αντιδράσουν αποφασιστικά ενάντια στην καταστροφή και τον όλεθρο που ετοιμάζουν για τη νεολαία και τα παιδιά μας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενη από τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας, στη μάχη κατά του κινήματος και των αντιδράσεων στη βαρβαρότητα που εξελίσσεται έριξε προς βοήθεια της καταστολής και τη ναρκω-καταστολή.
Η νομιμοποίηση των ναρκωτικών που εξήγγειλε η κυβέρνηση, με δήθεν δάκρυα για τους χρήστες που φυλακίζονται, στοχεύει μόνο στο μυαλό και την ψυχή κυρίως των νέων ανθρώπων, αλλά και όλου του λαού. Μια νεολαία μισοζαλισμένη, με σκυμμένο το κεφάλι βολεύει το πέρασμα της πολιτικής τους. Μια νεολαία που στερείται τα δικαιώματά της στην Παιδεία, την Υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, αλλά έχει "δικαίωμα" να καλλιεργεί χασίς σε γλάστρες, είναι ακίνδυνη για το σύστημα που με νύχια και δόντια υπερασπίζονται.
Τα ναρκωτικά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται, δεν είναι ελεύθερη επιλογή κανενός ούτε αρρώστια. Αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους χρήστες, τους ονομάζουν πρόβλημα που πρέπει να απομακρυνθεί από το κέντρο της Αθήνας και να μοιραστεί σε όλα τα νοσοκομεία, τους καταδικάζουν να είναι για πάντα εξαρτημένοι με τη μεθαδόνη, που θα τη μοιράζει το ίδιο το κράτος, αλλά και ιδιώτες γιατροί και φαρμακεία.
Για πρόληψη, θεραπεία, επανένταξη δεν γίνεται κανένας λόγος. Το ΚΚΕ για άλλη μια φορά δηλώνει την αντίθεσή του με όλα τα ναρκωτικά. Η δημιουργία ενός αντιναρκωτικού μετώπου είναι επιτακτική ανάγκη.
Η υπεράσπιση του δικαιώματος των χρηστών για θεραπεία δημόσια και δωρεάν είναι ζήτημα συνολικά του λαϊκού κινήματος. Είναι επιτακτικό καθήκον όλων των εργαζομένων και του λαού ο αγώνας για να μην περάσει το νέο σχέδιο απελευθέρωσης των ναρκωτικών».