Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011

ΠΑΜΕ - ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ Κοινή αγωνιστική απάντησηΣυλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 24 Αυγούστου, μέρα που προγραμματίζεται η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση
Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τηνερχόμενη Τετάρτη 24 Αυγούστου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκηαπευθύνουν ΠΑΜΕ και ΜΑΣ για να δοθεί άμεση δυναμική απάντηση στην πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφιστεί το νομοσχέδιο - οδοστρωτήρας της ανώτατης εκπαίδευσης. ΣτηνΑθήνα θα γίνει συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια.
«Μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσα στο καλοκαίρι άνοιξε νέο μέτωπο
στο σκληρό και ακατάπαυστο πόλεμο που έχει κηρύξει απέναντι στο λαό, στους νέους που σπουδάζουν», τονίζουν ΠΑΜΕ και ΜΑΣ σε κοινή ανακοίνωσή τους τονίζοντας ότι «ο νέος Νόμος Πλαίσιο στα ΑΕΙ-TEI αποτελεί μέρος της πολυμέτωπης αντιλαϊκής επίθεσης που κυβέρνηση και κόμματα της πλουτοκρατίας, εργοδοσία και ΕΕ ξεδιπλώνουν στο έδαφος της κρίσης.
«Εχουν στόχο να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Να απαντήσουμε δυναμικά, άμεσα, αγωνιστικά. Ο νόμος - πλαίσιο να μην περάσει, να μην εφαρμοστεί!», καλούν ΠΑΜΕ και ΜΑΣ απευθυνόμενοι σε εργαζόμενους και νεολαία.
Συλλαλητήριο θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη και στη Θεσσαλονίκη στις 7.30 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Με ανακοίνωσή τους το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ, καλούν τα εργατικά σωματεία της πόλης, κάθε εργαζόμενο και νεολαίο σε κοινή δράση για να μη περάσει ο νέος Νόμος Πλαίσιο, να ακυρωθεί στη πράξη. Να ανοίξει ο δρόμος για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία στα πλαίσια μιας άλλης ανάπτυξης με κριτήριο τις ανάγκες του λαού και τις δυνατότητες της χώρας.

Το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας, από την πρώτη στιγμή έχει καταγγείλει και καταδικάσει το νομοσχέδιο και τους αντιλαϊκούς αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς που εμπεριέχει. Θεωρώντας ότι το ζήτημα της Παιδείας είναι ζήτημα που αφορά από κάθε άποψη την εργατική τάξη, έχει δηλώσει ότι θα πρωτοστατήσει μαζί με τους εργάτες, τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μέσα από δυναμικούς αγώνες για να μην περάσει στην πράξη αυτό το νομοσχέδιο αλλά και για γενικότερες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές και για λαϊκή Παιδεία που θα υπηρετεί αυτές τις αλλαγές και θα υπηρετείται απ' αυτές.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, έγκαιρα έχει απευθυνθεί στους φοιτητές και σπουδαστές καλώντας τους να μπουν φραγμός στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς. Τους καλεί να διεκδικήσουν άμεσα: Να παρθεί πίσω το άθλιο «μνημόνιο» της Παιδείας, ο νέος νόμος πλαίσιο! ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ! ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ - ΣΤΕΓΑΣΗ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΒΙΒΛΙΑ - ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους. Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600 ευρώ σε όλους τους φοιτητές που είναι από άλλες πόλεις και που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000 ευρώ ετησίως. Καμία μορφή ιδιωτικοποίησης, έξω οι επιχειρήσεις από ΑΕΙ-ΤΕΙ-έρευνα. Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν που θα παρέχει αναβαθμισμένο πτυχίο, ως μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα. Οχι στην πιστοποίηση και τη «δια-βίου μάθηση» που παγιώνουν την εργασιακή περιπλάνηση.