Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΗΣ Αξιόλογες θεατρικές παραστάστεις
Το έργο του Κώστα Μουρσελά «Εκείνος και εκείνος»παρουσιάζει σήμερα το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, στο θέατρο Πέτρας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Πετρούπολης. Ωρα έναρξης 9.00 μ.μ. με γενική είσοδο 20 ευρώ και φοιτητικό - μαθητικό 15 ευρώ. Ο Λουκάς και ο 


   
                                      
     
 Από την παράσταση «Εκείνος και εκείνος»
Θέατρο από εργάτες για εργάτες
Φτιαγμένη από το μεράκι για την Τέχνη ανθρώπων του μεροκάματου, εργατών και υπαλλήλων, η θεατρική ομάδα «Εκτός Σχεδίου» αποδεικνύει εδώ και χρόνια ότι είναι μια συνειδητή επιλογή να σπάσουν - και με αυτόν τον τρόπο - τον αποκλεισμό που επιβάλλει το σύστημα στους ανθρώπους του μόχθου να προσεγγίσουν την Τέχνη και να εκφραστούν μέσα από αυτήν.
Η νέα δουλειά του σχήματος είναι το έργο του Βόλφγκανγκ Μπόρχερτ «Εξω από την πόρτα» που ανεβαίνει την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, 9 μ.μ., στοΔιεθνές Φεστιβάλ Πέτρας του Δήμου Πετρούπολης, με ελεύθερη είσοδο. Γιατί αυτό το έργο; «Γιατί μας εκφράζει το ξεκάθαρα διαχρονικό, αντιπολεμικό του μήνυμα» και «γιατί "τα χώνει" στους συμβιβασμένους, στους "παρτάκηδες", στους καιροσκόπους», απαντούν οι ίδιοι.

Σκηνοθεσία: Σήφης Μανταδάκης, μετάφραση: Παναγιώτης Σκούφης, Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης, Φωτισμός: Αλέξανδρος Ζουριδάκης. Διανομή: Αλέξανδρος Γεροκομής, Πασχάλης Τσέρνας, Ελένη Κουκουλάρη, Γρηγορία Πασχάλη, Ειρήνη Κατσένη, Κώστας Χατζόπουλος, Δάφνη Μπεθάνη, Βίκυ Δημητρίου, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Καίτη Κατσαρού.

                                                                 Από την παράσταση «Εξω από την πόρτα»