Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Στηρίζει την κυβέρνηση στα βάρβαρα μέτραΑκόμα πιο επιθετική συναίνεση προαναγγέλλει ο Α. Σαμαράς
Το μήνυμα ότι θα βάλει πλάτες στην εφαρμογή των άγριων αντιλαϊκών μέτρων, όπως έκανε μέχρι τώρα, στέλνει σε όλους τους τόνους η ηγεσία της ΝΔ, προτρέποντας την κυβέρνηση να κάνει πράξη τις εξαγγελίες της και τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ηγεσία της ΝΔ έχει αποφύγει συνειδητά να τοποθετηθεί
στο πακέτο των βάρβαρων μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, στέλνοντας ξεκάθαρο σινιάλο συναίνεσης και έμπρακτης στήριξης.
Στην προσπάθειά της να αποκρύψει την αντιλαϊκή σύμπλευση προβάλλει σαθρές δικαιολογίες, του τύπου ότι πρόκειται για «πληροφορίες και φήμες»! Αυτή είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, η απάντηση του προέδρου της ΝΔ όταν του ζητείται να ξεκαθαρίσει τη στάση του απέναντι στα βάρβαρα μέτρα. «Οταν η κυβέρνηση παρουσιάζει κάποια μέτρα γραπτώς, τότε η ΝΔ θα τοποθετείται, αλλά δεν θα παίρνουμε θέση απέναντι σε πληροφορίες και φήμες» (!), φέρεται να δηλώνει ο Α. Σαμαράς, ενθαρρύνοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση να προχωρήσει σύμφωνα με το σχέδιό της.
Παράλληλα όμως επιχειρεί να δείξει ότι δεν ταυτίζεται πλήρως με την κυβέρνηση, θέλοντας να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια. «Τι θέλουν πια από εμάς; Να μοιραστούμε τις ευθύνες και να γίνουμε συνένοχοι σε μία πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά; Εχουμε εξηγήσει ότι συνένοχοι δεν θα γίνουμε, αλλά θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να υπερψηφίζουμε νομοσχέδια που είναι στη σωστή κατεύθυνση, όπως πράξαμε και με το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, δίνοντας με σαφήνεια το στίγμα της επιθετικής συναίνεσης.
Σε αυτό το πλαίσιο όταν ερωτάται για το τι θα κάνει σε σχέση με το πολυνομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση ο υπουργός Οικονομικών, ο Α. Σαμαράς περιορίζεται να δηλώσει «ας το δούμε πρώτα». Περισσότερο σαφής ο γραμματέας της ΝΔ Α. Λυκουρέντζος δήλωσε (ΕΡΑ) ότι «οι θέσεις μας είναι σαφείς: Εχουν ειπωθεί προ καιρού και όχι τώρα, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, και η ΝΔ θα παραμένει σταθερή στις επιλογές της διότι πιστεύουμε ότι πράγματι έχει ανάγκη τη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας». Ο ίδιος επισημαίνει ότι «η ΝΔ έχει βάλει πλάτη στην πατρίδα με τρόπο πρωτοφανή για κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης».