Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ Σάμου («Δημοκρατική Συσπείρωση Καθηγητών» - ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ-μλ) να οι δήθεν Αριστεροί


ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
«Βγάζουν λάδι τους παρακρατικούς μηχανισμούς»!
Καταγγελία της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ
Την ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ Σάμου («Δημοκρατική Συσπείρωση Καθηγητών» - ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ-μλ) σχολιάζει σε αντίστοιχη δική της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, καθώς... «βγάζει λάδι τους παρακρατικούς μηχανισμούς που επιτέθηκαν στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στις 20/10»! Χαρακτηριστικό είναι ένα απόσπασμα της ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ, όπου ανάμεσα στις καταγγελίες για την κρατική βία και τρομοκρατία αναφέρεται:
«Ιδιαίτερα τα γεγονότα της 20/10 στο Σύνταγμα
αναδεικνύουν πως αυτή η μανιασμένη κρατική καταστολή που υποβοηθείται και συμπληρώνεται από τη δολοφονική δράση των ομάδων της τυφλής βίας, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μεθόδους που κλιμακώνουν τη στρατιωτικοποίηση της αντιπαράθεσης και αναπτύσσουν πρακτικές ξένες και εχθρικές στο μαζικό κίνημα. Οι μέθοδοι αυτές τελικά αφήνουν έκθετες τις πολλές δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών και ευνοούν την απομαζικοποίηση και τη διάλυση των κινητοποιήσεων»!
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σημειώνει πως η ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ Σάμου με «απλά λόγια» υποστηρίζει ότι «οι παρακρατικοί, ασφαλίτικοι μηχανισμοί, που κρύβονται πίσω από την κουκούλα και στοχεύουν στο τσάκισμα του λαϊκού κινήματος, άσκησαν δήθεν "τυφλή βία". Ομως, καμιά "τυφλή βία" δεν άσκησαν οι μηχανισμοί αυτοί. Ασκησαν στοχευμένη βία στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, με σκοπό να τη διαλύσουν! Η ανακοίνωση, μιλώντας για "τυφλή βία", συσκοτίζει σκόπιμα το χαρακτήρα της επίθεσης, ουσιαστικά αθωώνει τους κουκουλοφόρους»!
Επιπλέον, με φράσεις όπως «στρατιωτικού τύπου, ξένη και εχθρική προς το μαζικό κίνημα» για την περιφρούρηση λένε στην ουσία πως «η περιφρούρηση διώχνει τον κόσμο από τις διαδηλώσεις και όχι η προβοκατόρικη δράση αυτών των μηχανισμών»!
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σημειώνει πως τέτοιου είδους επιχειρήματα και μια τέτοια στάση είναι εχθρική προς προς το κίνημα, «είναι καθαρός τυχοδιωκτισμός. Την ώρα μάλιστα που σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και ανόδου των ταξικών αγώνων όλοι οι μηχανισμοί κυβέρνησης - κεφαλαίου δουλεύουν πυρετωδώς για το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος». Καλεί δε τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.