Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

η ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ δείχνει αυτό που πρέπει να γίνει παντού σε όλη την Ελλάδα!!!Συνέλευση για τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα
Σε λαϊκή συνέλευση για τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα στην Πτολεμαΐδα της Κοζάνης, σήμερα Πέμπτη 27 Οκτώβρη, στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο, καλούν το ΠΑΜΕ, ο Σύλλογος Γυναικών Εορδαίας και το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ).
Αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συγκρότηση
Λαϊκών Επιτροπών σε κάθε συνοικία, γειτονιά, χωριό, που θα μπαίνει μπροστά, θα κινητοποιεί το λαό με λαϊκές συνελεύσεις, θα εντοπίζει τα προβλήματα των συναδέλφων, των γειτόνων και θα οργανώνει την πάλη για τη λύση τους. Θα μπαίνει μπροστά στο συνεργείο κατάσχεσης, διακοπής ρεύματος, νερού κ.λπ.
Με κοινή ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Η επιδείνωση της κατάστασης της ζωής της εργατικής - λαϊκής οικογένειας αναμένεται ραγδαία το επόμενο διάστημα. Η κυβέρνηση υλοποιώντας τις εντολές της ΕΕ, του ΔΝΤ και της τρόικας, με τη στήριξη των αστικών κομμάτων, είναι αποφασισμένη να στηρίξει με κάθε τρόπο και μέσο τα κέρδη των τραπεζών, του εφοπλιστικού και βιομηχανικού κεφαλαίου. Είναι αποφασισμένοι να μας φτάσουν στον πάτο.
Ηρθε η ώρα να πάρει ο λαός τη ζωή του στα χέρια του. Είναι αναγκαίο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τα λαϊκά στρώματα να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις.
Εχουμε χρέος πάνω από όλα στα παιδιά μας να τους σταματήσουμε. Να μην τους επιτρέψουν να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους».
  • Κινητοποίηση στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη με συγκέντρωση που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο παλιό εργοστάσιο της «Βέτλανς», οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Νάουσας. Καλούν το λαό να αντιπαρατεθεί με αυτήν την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - τρόικας, με σύνθημα «Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού, η οργή μας να γίνει δύναμη αντεπίθεσης και ανατροπής».
Αντίστοιχες παρεμβάσεις προγραμματίζουν και οι Λαϊκές Επιτροπές που δρουν στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Σε κινητοποιήσεις στις τοπικές παρελάσεις, καλούν το λαό οι Λαϊκές Επιτροπές Πολίχνης, Νεάπολης - Συκεών, Ευόσμου - Κορδελιού, Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Καλαμαριάς.