Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Διακήρυξη για τις εκλογές σε συλλόγους και ΕΛΜΕ«Κάνε την οργή σου δύναμη! Αλλαξε τα πράγματα ! Ισχυροποίησε το ΠΑΜΕ!»
Αυτό είναι το κάλεσμα που απευθύνει ηΠανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ προς δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές, που αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των νέων Διοικητικών Συμβουλίων στους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τις ΕΛΜΕ.
Ολόκληρο το κείμενο της Διακήρυξης του ΠΑΜΕ για τις εκλογές έχει ως εξής:
«Συναδέλφισσα, Συνάδελφε
Κάθε μέρα που περνάει σε εξαθλιώνουν όλο και πιο πολύ. Σε οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη φτώχεια. Κόλαση και βαρβαρότητα είναι πια οι λέξεις που περιγράφουν τη ζωή που μας ετοιμάζουν. Το γνωρίζεις καλά.
Μην τους φοβάσαι άλλο! Οι εργαζόμενοι είμαστε πανίσχυροι, μπορούμε να
φέρουμε τα πάνω κάτω! Η βαρβαρότητα που ζούμε δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει και άλλη λύση, διέξοδος. Είναι στην πρόταση του ΠΑΜΕ, στη σύγκρουση και την ανυπακοή, στην οργανωμένη αντίσταση και αντεπίθεση.
Δε θα σου περιγράψουμε τα μέτρα. Τα γνωρίζεις καλά! Αυτό που θέλουμε να σου πούμε είναι το γιατί. Τα μνημόνια, το μεσοπρόθεσμο, το πολυνομοσχέδιο ένα στόχο έχουν: Να τελειώνουν με τις λαϊκές κατακτήσεις, με ό,τι θυμίζει δικαίωμα. Με μισθούς Βουλγαρίας στοχεύουν να δώσουν ανάσα στους καπιταλιστές, να σωθεί η πλουτοκρατία από την κρίση της. Αυτό σημαίνει κούρεμα και ελεγχόμενη χρεοκοπία για το λαό. Η επιστροφή, μόνιμα και οριστικά στον 19οαιώνα.
Γυρνάνε το λαό στην εποχή του μεσαίωνα για να σώσουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, για να σώσουν την Ευρωπαϊκή Ενωση και το καπιταλιστικό σύστημα.
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε
Οσο η κρίση βαθαίνει, αντικειμενικά προκύπτει το ερώτημα: τι σωματεία, τι κίνημα πρέπει να έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι, ώστε να μπορούν να παλέψουν ενάντια στη βαρβαρότητα που ζουν;
Σωματεία - φρούρια του αγώνα ή σωματεία που αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους, βάζουν πλάτη για να περάσουν τα μέτρα;
Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι μια ευκαιρία. Η κάλπη πρέπει να βγάλει μήνυμα.
Εχεις και εσύ ευθύνη. Η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ δεν αφορά στενά το ίδιο, σε αυτές τις συνθήκες είναι επιτακτική ανάγκη. Είναι απάντηση στην καπιταλιστική κρίση, είναι συμβολή στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Στήριξε το ΠΑΜΕ, ακόμα και αν δεν συμφωνείς σε όλα με αυτό. Είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να γίνει το αντίπαλο δέος. Στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων για τα συνέδρια ΟΛΜΕ-ΔΟΕ έγινε ένα θετικό βήμα.
Στήριξε - δυνάμωσε το ΠΑΜΕ
Είναι δύναμη δοκιμασμένη, σταθερή, φερέγγυα.
Από την πρώτη στιγμή σου είπε πως έχουμε πόλεμο, "καμιά θυσία για την πλουτοκρατία", έχει προειδοποιήσει για το ρόλο της λυκοσυμμαχίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μίλησε για κρίση καπιταλιστική, όταν οι άλλοι μιλούσαν και μιλούν για τα golden boys, για κρίση χρέους ή για το "Δόγμα Σοκ", αθωώνοντας την αιτία των βάρβαρων μέτρων, το ίδιο το σύστημα.
Πρωτοστατεί στο να αναπτυχθεί κίνημα, που θα βάζει εμπόδια στην εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων, όπως με τα χαράτσια, τα 30άρια τμήματα, την αυτοαξιολόγηση, την επανασύνδεση ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ κ.ά.
Παλεύει να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας, δεν κάνει πόντο πίσω από αυτό.
Δίνει προοπτική στον αγώνα μας, οικοδομεί την ενότητα και συγκεντρώνει δυνάμεις για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση και διαγραφή του χρέους, με το λαό στο τιμόνι της κοινωνίας.
Τώρα αγώνας για να ανατραπούν τα αντεργατικά σχέδια!
Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας!
Φύγε από το ΠΑΣΟΚ. Δεν αλλάζει, όπως προσπαθούν να σε πείσουν. Σε αυτές τις εκλογές, η παράταξή του, η ΠΑΣΚ, πρέπει να βγει συντριπτικά ηττημένη!
Καμιά εμπιστοσύνη στη ΝΔ! Δική της πρόταση είναι η εργασιακή εφεδρεία. Εχει ψηφίσει πάνω από τα μισά νομοσχέδια από κοινού με ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. Συμφώνησε να έρθει το πολυνομοσχέδιο - τερατούργημα για ψήφιση στις 20/10 με τη μορφή του "κατεπείγοντος".
ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ είναι μέρος του προβλήματος. Στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που έχουν πλειοψηφία:
Καλλιέργησαν τον εφησυχασμό και τον αποπροσανατολισμό στους εργαζόμενους, όταν ήξεραν πού πάνε τα πράγματα. Καλλιέργησαν το "διαίρει και βασίλευε". Εδωσαν χρόνο στο κεφάλαιο.
Στήριξαν το στόχο της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, δηλαδή να είναι φτηνοί οι εργαζόμενοι, όπως ζητούσε το κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ενωση.
Προσκυνούν την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον ευρωμονόδρομο.
Βάζουν πλάτη να περάσουν τα μέτρα! Η ΓΣΕΕ χαιρέτισε τη συμφωνία της ΟΜΕ-ΟΤΕ για μείωση των μισθών, η ΑΔΕΔΥ μιλούσε για αναγκαία μέτρα, αλλά μικρότερης έντασης! Εφτασε η ΠΑΣΚ στους εκπαιδευτικούς να αναπαράγει την κυβερνητική προπαγάνδα ότι τάχα θα πάρουμε αύξηση με το νέο μισθολόγιο!!!
Σε αυτή τη ρότα κινούνται και οι πλειοψηφίες σε ΟΛΜΕ-ΔΟΕ.
Καταψήφισαν ακόμα και την πάλη ενάντια στα χαράτσια!
Εχουν συμφωνήσει με το "νέο σχολείο" της αγοράς, με την προώθηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στο χώρο της εκπαίδευσης, με την επιλογή των νέων στελεχών εκπαίδευσης - manager. Η υπουργός Παιδείας έχει δηλώσει: "Ευχαριστώ τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ. Δεν σας κρύβω ότι πολλές από τις θέσεις που διαμορφώσαμε ως κυβέρνηση, τις πήρα από την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ"! (Α. Διαμαντοπούλου, Οκτώβρης 2010).
Με αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά και ΟΛΜΕ-ΔΟΕ δεν υπάρχει προοπτική!
Θα αναρωτιέσαι: "Γιατί να μην πάμε όλοι μαζί να σώσουμε το μισθό μας, τη δουλειά μας και μετά να δούμε τις διαφορές μας";
Σου λέμε: Με την ενότητα που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προτείνουν, και στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ/Παρεμβάσεις, θα οδηγηθούμε σε νέα απώλεια κατακτήσεων. Η ενότητα που προτείνουν είναι ενότητα για να σωθεί το σύστημα, για να στηριχθεί η γραμμή της ανταγωνιστικότητας που κάνει τη ζωή σου κόλαση. Με αυτό το περιεχόμενο μας καλούν να πάμε "όλοι μαζί", "να ενωθούμε". Ομως, η ενότητα αυτή είναι δηλητήριο για το λαό, έχει δοκιμαστεί κι αλλού και έχει οδηγήσει το κίνημα στο βάλτο. Γι' αυτό πολεμούν την ταξική ενότητα που χτίζει το ΠΑΜΕ, το "ένας για όλους και όλοι για έναν"! Εχεις πείρα πια. Μόνο με τη γραμμή της σύγκρουσης μπορούμε να βάλουμε φρένο, να τους δυσκολέψουμε!
Προσπέρασε τις δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ:
Είναι δύναμη αφερέγγυα. Μιλά για τα λαϊκά δικαιώματα ενώ την ίδια ώρα στηρίζει την Ευρωπαϊκή Ενωση, που τσακίζει τις ζωές μας.
Μην σκορπίζεις την ψήφο σου στα διάφορα σχήματα των Παρεμβάσεων, είναι επίσης αφερέγγυοι!
Η ψήφος στα σχήματα αυτά δεν περνάει κανένα μήνυμα στην κοινωνία, αφυδατώνεται στο μικρόκοσμο της εκπαίδευσης.
Οι δυνάμεις αυτές:
Χωρίζουν το χρέος σε νόμιμο και παράνομο και μας καλούν να πληρώσουμε το νόμιμο, δηλαδή να πληρώσουμε την καπιταλιστική κρίση.
Είναι μέρος των πλειοψηφιών σε ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, χρόνια στηρίζουν αυτές τις ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν υπάρχει θέση της ΟΛΜΕ που να μην έχει την ψήφο τους. Αρθρώνουν υψηλούς τόνους, αλλά στο περιεχόμενο της πάλης συμπορεύονται, είναι στηρίγματα του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Υιοθετούν τη θέση των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ ότι το ΠΑΜΕ διασπά την ενότητα! Κάνουν κριτική στο ΠΑΜΕ με τις θέσεις της σοσιαλδημοκρατίας, που είναι επικίνδυνες για το λαό.
Συσκοτίζουν το χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης, προβάλλουν σαν διέξοδο μια άλλη κυβέρνηση, που θα "αλλάξει ο Μανωλιός και θα βάλει τα ρούχα του αλλιώς".
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε
Μην απέχεις! Αυτό θέλουν! Να είσαι στη γωνία, να σιχτιρίζεις, αλλά να μη δρας. Αυτό κατάφεραν τόσο χρόνια οι συμβιβασμένες ηγεσίες, να στείλουν τον κόσμο σπίτι του. Μην τους κάνεις τη χάρη!
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!».