Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Το παραμύθι της φοροδιαφυγής


Εντείνεται η παραπληροφόρηση και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, αυτός ο αποπροσανατολισμός κυρίως έχει στόχο της λαϊκές οικογένειες τους εργαζόμενους.
Ακούμε από τα μεγάλα ΜΜΕ και τα κόμματα του συστήματος και ιδιαίτερα από τους ψευτο αριστερούς Δημοκρατική αριστερά και Συν πως αν υπήρχε δίκαιο
φορολογικό σύστημα και χτυπιόνταν η φοροδιαφυγή οι εργαζόμενοι θα ζούσαν καλύτερα το κράτος πρόνοιας θα ήταν σε καλύτερη μοίρα, σπέρνουν αυταπάτες και θα θερίσουν στο τέλος την απομόνωση τους από την κοινωνία.
Εγώ απλά λέω πως δίκαιο φορολογικό σύστημα δεν υπάρχει στα πλαίσια του καπιταλισμού. 
Δεύτερον ακόμα κι αν δεν υπήρχε φοροδιαφυγή, το μαύρο χρήμα θα σταματούσε να παράγεται από το εμπόριο ναρκωτικών όπλων λαθρομεταναστών  τσιγάρων καυσίμων; 
Η αλήθεια που αποκρύβουν από τον λαό για να βγάλουν λάδι το σύστημα είναι το πως αν δεν υπήρχε το μαύρο χρήμα το καπιταλιστικό σύστημα θα είχε βρεθεί μπροστά στα αδιέξοδά του από πάρα πολύ καιρό πριν. 
Το λαθρεμπόριο που ανέφερα φυσικά δεν μπορεί να το χτυπήσει ο καπιταλισμός είναι παράγωγό του. Πίσω από αυτό κρύβονται τεράστιες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις. Όταν η ΖΗΜΕΝΣ πχ έδινε τα εκατομμύρια ευρώ στα κόμματα Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ τα έβαζε στα πραγματικά βιβλία η στα διπλά ας μας απαντήσει ο κύριος Κουβέλης.
Δεύτερον γιατί δεν μπήκε στην κυβέρνηση η δημοκρατική αριστερα να χτυπήσει την φοροδιαφυγή αφού δεν έχει αντίρρηση με την δανειακή σύμβαση. 
Εντάξει τώρα τους πείραξε που μπήκε στην κυβέρνηση ο Καρατζαφέρης, ας κάνανε παρέα μόνο τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που είναι τάλε κουάλε ψευτο αριστεροί. ψευτο σοσια - ληστές.

Να τους χαίρετε το σύστημα οι εργάτες ο λαός του ξέρει...

Νίκος Θεοδωράκης