Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Παντού να δημιουργηθούν Λαϊκές επιτροπές αγώνα, διαβάστε τι γίνεται σε Πετρούπολη Λάρισα Φλώρινα


ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Συγκέντρωση τη Δευτέρα
Ενάντια στα χαράτσια
Συγκέντρωση ενάντια στα χαράτσια για τα ακίνητα αλλά και στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, διοργανώνεται τη Δευτέρα 14 Νοέμβρη στις 7 μ.μ στην πλατεία Ηρώ της Πετρούπολης με πρωτοβουλία του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.
Η συγκέντρωση αποτελεί ένα πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός μαζικού λαϊκού κινήματος από εργαζόμενους ανέργους, συνταξιούχους, κ.ά., σε όλες τις γειτονιές της πόλης, ώστε οργανωμένα και συλλογικά μέσα κι άλλες μορφές πάλης να αντιμετωπίσουν την ομοβροντία των δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων που έχουν επιβάλλει στο σύνολο της εργατικής τάξης, κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, αλλά κι εκείνων που έρχονται μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης.
Μάλιστα, η δημοτική αρχή που έχει εκλεγεί με το ΚΚΕ, είναι διατεθειμένη σε αυτή την κατεύθυνση να μην επιτρέψει τη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους έχουν αδυναμία εξόφλησης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος ή άρνηση της καταβολής του χαρατσιού.
 
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Να χορηγηθεί πετρέλαιο σε όλα τα σχολεία
Σειρά κινητοποιήσεων και δραστηριοτήτων ενάντια στα χαράτσια και στην αντιλαϊκή πολιτική προγραμματίζει η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Φλώρινας, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, μέσα από πλατιά σύσκεψη. Μεταξύ αυτών, την Τετάρτη, 16 Νοέμβρη στις 11 π.μ., οργανώνει μαζική εξόρμηση ενημέρωσης του λαού στη λαϊκή αγορά και στο ΚΑΠΗ και στη συνέχεια, παράσταση διαμαρτυρίας, στο Δημαρχείο, με αίτημα να χορηγηθεί, με έξοδα του κράτους, πετρέλαιο θέρμανσης σε όλα τα σχολεία.
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Αρνούμαστε οργανωμένα να πληρώσουμε τα χαράτσια»
Παράσταση διαμαρτυρίας μεθαύριο Δευτέρα στο κατάστημα της ΔΕΗ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικροαγρότες να αρνηθούν οργανωμένα να πληρώσουν τα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση, απηύθυναν, σε συνέντευξη Τύπου χτες, εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Νομού Λάρισας (ΠΑΜΕ, Εργατικό Κέντρο, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ). «Αρνούμαστε οργανωμένα να πληρώσουμε τα χαράτσια για τα ακίνητα και το εισόδημα» τόνισε ο Τ. Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, επισημαίνοντας ότι «τώρα είναι ανάγκη να δείξει ο λαός τη δύναμή του. Ολοι για έναν και ένας για όλους»!
Μεθαύριο Δευτέρα, στις 8 π.μ., θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας για τη χαρατσοεπιδρομή της κυβέρνησης, στο κατάστημα της ΔΕΗ, στη Λάρισα. Χτες το πρωί έγιναν εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και το απόγευμα στο κέντρο και στις συνοικίες της πόλης, ενώ συνεχίζονται οι λαϊκές συνελεύσεις για τη συγκρότηση Λαϊκών Επιτροπών Αγώνα και για τη λήψη αποφάσεων οργανωμένης δράσης.
Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα συγκροτήθηκε, προχτές το βράδυ, στον Τύρναβο, σε συνέλευση που κάλεσαν στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Νομού Λάρισας και εκπρόσωποι μαζικών φορέων της περιοχής. Την απόφασή τους να μην πληρώσουν τα εξοντωτικά χαράτσια «δήλωσαν» και οι κάτοικοι της συνοικίας Ιπποκράτης Λάρισας, σε ανοιχτή συνέλευση που κάλεσε η τοπική Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα.
Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Τ. Τσιαπλές υπογράμμισε πως, ήδη, σε μια σειρά συνοικίες (Αμπελόκηποι, Ιπποκράτης, Νεάπολη, Αγ. Κωνσταντίνος, Αβέρωφ), σε κεφαλοχώρια (Φαλάνη, Τύρναβος), έχουν συγκροτηθεί Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα και θα γίνουν κι άλλες για την οργάνωση της πάλης για τα λαϊκά προβλήματα.
Οσον αφορά στους εκβιασμούς και τις απειλές της κυβέρνησης ότι θα διακοπεί το ρεύμα σε όποιους δεν πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα και στο πώς θα οργανωθεί η δράση, μεταξύ των άλλων, είπε: «Πρέπει να απαντήσουμε με οργάνωση στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στις συνοικίες, στα χωριά και με μαζικές συνελεύσεις να αποφασίζουμε:
  • Την ομαδική άρνηση της πληρωμής των χαρατσιών που έρχονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Την κρίση και το χρέος να πληρώσουν τα μονοπώλια.
  • Να αποτρέψουμε στην πράξη με κάθε τρόπο τη διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν. Να υπερασπισθούμε κάθε συνάδελφο και γείτονα, με αποφασιστικότητα, κάνοντας ανθρώπινο τείχος μπροστά σε όποιον έρθει να κόψει το ρεύμα, γιατί δεν πλήρωσε το χαράτσι. Ολοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας μια γροθιά, όλη η γειτονιά και το χωριό, μαζί. Οσοι παίρνουν το λογαριασμό να ενημερώνουν για το πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής το σωματείο τους, τη Λαϊκή Επιτροπή στη γειτονιά, για να υπάρχει ετοιμότητα όταν επιχειρηθεί η διακοπή του ρεύματος.
(Τηλέφωνα Εργατικού Κέντρου 2410.250.708, 2410.532.459, Συνδικάτου Οικοδόμων 2410.536.169, Συνταξιούχων ΙΚΑ 2410.536.160).
  • Να βάλουμε λουκέτο στα ρολόγια, να μην ανοίγουμε την πόρτα στα συνεργεία που έρχονται να κόψουν το ρεύμα.
  • Να συγκροτούμε λαϊκές ομάδες επανασύνδεσης του ρεύματος σε κάθε γειτονιά.
  • Οργάνωση καθημερινών καταλήψεων στα γραφεία της ΔΕΗ, σε κάθε δήμο».
Πέτυχαν επανασυνδέσεις στην Κέρκυρα
Σε συμβολικό αποκλεισμό της ΔΕΗ στην Αλεπού της Κέρκυρας προχώρησαν χτες το πρωί οι Λαϊκές Επιτροπές Γαρίτσας, Γιαννάδων, Βαλανιού, Αϊ Μαθιά, Επισκοπιανών και Κουραμάδων απαιτώντας να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό. Δίνοντας συνέχεια στις αγωνιστικές παρεμβάσεις, με την ενεργή συμμετοχή και το αγκάλιασμα των κατοίκων στις γειτονιές της πόλης και τα χωριά που είχαν σαν αποτέλεσμα να αποτραπεί η διακοπή ρεύματος σε 15 λαϊκές οικογένειες και σε άλλες 15 να επανασυνδεθεί το ρεύμα κάλεσαν τον κερκυραϊκό λαό να μην πληρώσουν τα χαράτσια της κυβέρνησης για τα ακίνητα που φτάνουν στα σπίτια με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Προτρέποντας τους κατοίκους να παραδώσουν τους λογαριασμούς με τα χαράτσια στις λαϊκές επιτροπές ώστε να παραδοθούν μαζικά και οργανωμένα στη ΔΕΗ.