Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Καλό μήνα - Κάνε αυτό που πρέπει για σένα.Απαξιώνοντας την πολιτική πρόταση διεξόδου από την κρίση του Κ.Κ.Ε απαξιώνεις την ίδια την ζωή των φτωχών αγροτών των εργατών των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας μας. Όσων δουλεύουν και παράγουν τον πλούτο. Και φυσικά όσων έχουν βγει αναγκαστικά στην εφεδρεία η θα βγάλουν ακόμα.    

Ακούγοντας σήμερα το πρωί την πρόταση του ΚΚ.Ε από τον εκπρώσοπό του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι, παρατήρησα τους εκπροσώπους των άλλων κομάτων να χασκογελούν ειρωνικά, χασκογελούν ειρωνικά στην προοπτική ο λαός ο εργαζόμενος λαός να αναλάβει τα ινία της τύχης του, να πάρει την εξουσία ο ίδιος στα χέρια του που τόσα χρόνια την έδινε μέσα από αμφίβολες διαδικασίες (καλπικους εκλογικούς νόμους) Σε αυτούς που ακόμα χασκογελούν εισβάρος του, σε αυτούς που στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τις αποφάσεις της Ε.Ε και της ντόπιας αστικής τάξης, αποφάσεις που κατάντησαν την παραγωγική βάση της χώρας ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα σε αυτά τα χάλια, με αποτέλεσμα τεράστιες εισαγωγές αγροτικών προιώντων, βιοτεχνίες και βιομηχανίες με επιδότηση να φεύγουν σε γείτονες χώρες, τον τουρισμό να είναι ελεγχόμενος από τις γερμανικές πολυεθνικές, ΟΤΕ ΔΕΗ Λιμάνια αεροδρόμια δρόμοι στα χέρια συμφερόντων και καρτέλ για να μπορούν να μεταφέρουν τα προϊόντα τους, τα πλούσια ασφαλιστικά ταμεία στο μείον τζογάροντας  τα αποθεματικά τους στο χρηματιστήριο, δηλαδή τι έκαναν τα χάρισαν στους ισχυρούς του χρηματιστηρίου.  
Αυτοί λοιπόν χασκογελούν μπροστά στην προοπτική να αλλάξει χέρια η εξουσία χασκογελούν στην προοπτική να αρχίσει να συζητά ο λαός με πιο τρόπο θα χτίσει την λαϊκή εξούσία την δική του εξουσία. αυτό δεν είναι θράσος φυσικά αλλά η υπεροψία τους η υπεροψία που εσύ τους έδωσες το δικαίωμα να έχουν. 
  Το Κ.Κ.Ε δεν μπορεί από μόνο του να χτίσει αυτή την εξουσία, παλεύει όμως για την δημιουργία του μετώπου συνεργασίας αγροτών εργατών αυτοαπασχολούμενων διανοούμενων νεολαίας, παλεύει για την δημιουργία του μετώπου εξουσίας, της λαϊκής εξουσίας ανατρέποντας εξολοκλήρου το σάπιο πολιτικό σύστημα που βλέπουμε σήμερα τα αδιέξοδα του, αδιέξοδα που είναι του ίδιου του οικονομικού μοντέλου που υπηρετεί του καπιταλισμού. 
Σήμερα στο 2011 δεν μπορεί να δώσει απλά πράγματα αυτονόητα, βιβλία και ασφαλή μεταφορά των μαθητών, δεν μπορεί να δώσει δουλειά (η υπερσυσσώρευση κεφαλαίων έχει μπλοκάρει την παραγωγική διαδικασία) δεν μπορεί να βρει λύσεις για τα αυτονόητα ακόμα μερικά παραδείγματα ας πούμε πόσιμο νερό η Κέρκυρα 50 χρόνια ναυαρχίδα του τουρισμού δεν έχει πόσιμο νερό για να μην πάμε στον θεσσαλικό κάμπο δηλαδή για νερό αρδευτικό, δεν ξέρει τι να κάνει για την διαχείρηση των απορριμάτων να τα έχουν οι ιδιώτες να μην τα έχουν, οι κινητοποιήσεις πρόσφατα απόδειξαν πως οι ιδιώτες δεν μπόρεσαν να αναλάβουν το καθάρισμα της Αθήνας δεν βγαίνουν, γιατί πρωτίστως τους ενδιαφέρει το κέρδος και όχι μια καθαρή πόλη, και αυτά που αναφέρω είναι ένα μικρό δείγμα του αδιεξόδου τους.  

Είναι σίγουρο πως η κοινωνία σε αυτές τις συνθήκες βάρβαρης προσαρμογής δεν έχει το νου τον χρόνο να αναλύσει προτάσεις διεξόδου πόσο μάλλον να σκεφτεί την οικοδόμησης μια άλλης εξουσίας - κοινωνίας, όμως υπάρχει άλλο πράγμα να κάνει, είναι αυταπάτη πως μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, αν το πίσω ήταν καλύτερο  μιας και οδήγησε πολλά νοικοκυριά σε υπερχρέωση στις τράπεζες για ένα σπίτι η αυτοκίνητο  για σπουδές των παιδιών τους για πράγματα που το βιοτικό επίπεδο και η ανάπτυξη των μέσων  παραγωγής έτσι κι αλλιώς επιτρέπουν, 
 ( πως Εκατοντάδες δις ευρώ είναι στις Ξένες τράπεζες ποιος παρήγαγε αυτό τον πλούτο  και εσύ που τον παράγεις δάνειο) 
Αν ήταν καλύτερο το πριν και από την άποψη του ότι κυριάρχησε ο ατομικισμός ο μικροαστικός ατομικισμός το μικρό μου βιλαέτι, αδιαφορώντας για το τι γίνεται δίπλα του, στην γειτονιά του στενά η ευρύτερα, είναι σίγουρο πως όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού ( Βλέπε εργασιακές σχέσεις και πολέμους στα Β. Βαλκάνια στην Β. Αφρική ) Θα καεί και το δικό σου. 

Φίλε μου αν είσαι σε αδιέξοδο και απογοητευμένος είσαι γιατί αυτοί το θέλησαν, γιατί λένε ψέματα κάθε λεπτό γιατί το δικό τους αδιέξοδο το φορτώνουν στις δικές σου πλάτες, γιατί η λύση σου τους χαλάει τα σχέδια.
Πίστεψε με δεν του έχεις ανάγκη γιατί δεν είσαι τεμπέλης, γιατί δεν φοβήθηκες  την πρόοδο  σου είπαν ΕΟΚ είπες ναι σου είπαν ευρώ τους είπες πάλι ναι σου είπαν Ολυμπιακούς Αγώνες είπες ναι. Πάντα τους στήριξες στις δύσκολες αποφάσεις νομίζοντας πως πάντα από την πίτα θα περισσεύει και κάτι  για σένα. Αυτό τελείωσε,  τα θέλουν όλα δικά τους για να ξεπεράσουν την δική τους κρίση. Ηρθε η ώρα να στηρίξεις τον δικό σου αγώνα για το μέλλον σου το μέλλον των παιδιών σου της ανθρωπότητας, είναι αδιανόητο στην εποχή που η τεχνολογία και η επιστήμη καθημερινά κάνει άλματα για να πετύχει μια καλύτερη διαβίωση του ανθρώπου πάνω στην γη να μας ζητάνε να γυρίσουμε πίσω τότε που οι παππούδες μας δουλεύανε από βράδυ σε βράδυ ανασφάλιστοι για ένα κομμάτι ψωμί που λέει και το τραγούδι.

Εκατομμύρια εργάτες έχουν δώσει την ζωή τους για να μιλάμε σήμερα για την δικιά μας εξουσία την ανεξαρτησία μας κόντρα  στην σύγχρονη σκλαβιά των αγορών. Που δεν θα διστάσουν να σε βάλουν για άλλη μια φορά να αλληλοσκοτωθείς με τον εργάτη της Τουρκίας της Αλβανίας και πάει λέγοντας.   
Είχε απόλυτο δίκιο προχθές η Αλέκα Παπαρήγα: Η Ελλάδα είναι στο μάτι του κυκλώνας.    

Θα τους αφήσεις να υλοποιήσουν τα σχέδια τους;
 Η Θα αναλάβεις δράση για να οργανωθεί η λαϊκή επιτροπή της γειτονιά σου, θα στηρίξεις τον ταξικό συνδιακαλιστικό πόλο του σωματείου σου κόντρα στου συμβιβασμένους εργατοπατέρες που θέλουν να καθορίζουν τον βαθμό αξιοπρέπειάς σου στην σύγχρονη ζωή μέσα από την αυταπάτη πως το σύστημα  φτιασιδώνεται. 

Τους έκανες πάρα πολλά δώρα βίλες κότερα παλάτια, είτε είναι  βιομήχανοι είτε εξαγορασμένοι πολιτικοί των βιομηχάνων, είτε ξεπουλημένοι συνδικαλιστές.

Κάνε αυτό που πρέπει για σένα γιατί το μέλλον είσαι εσύ, και όχι τα παραπάνω παράσιτα. 

Νίκος Θεοδωράκης 
1-11-20011 - Κέρκυρα