Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο λαός ή το κούρεμα δεν περπατά, το σκέφτηκε κανείς αυτό;

1) Γνωστή η τακτική της δήθεν συμμετοχικής διαδικασίας 

 Το ΠΑΣΟΚ όταν δεν μπορούσε να εκλέξει υποψήφιους δημάρχους για τους συνδυασμούς του απευθυνόταν στην κοινωνία προσέξτε όχι στα μέλη,  φυσικά για να βγει από τα δικά του αδιέξοδα, όταν ήθελε να εκλέξει πρόεδρο για το κίνημα πάλι τα ίδια για τα δικά του όμως αδιέξοδα, τώρα θέλει νομιμοποίηση της πολιτικής του πάλι απευθυνόμενο στην κοινωνία, όχι όμως για τα δικά του αδιέξοδα, αυτή τη φορά για τα αδιέξοδα του συστήματος, Το πόσο συνυφασμένο είναι με το σύστημα το ΠΑΣΟΚ είμαι σίγουρος πως πια το βλέπουν οι εγκλωβισμένες προοδευτικές δυνάμεις που δεν είχαν ούτε έχουν σχέση με την διαπλοκή και θα τιμωρήσουν τους ψευτοσοσια - ληστές.

2) Η Ν.Δ  όχι πως δεν είναι το ίδιο ακριβώς, όχι πως δεν θέλει να βγει το σύστημα από τα αδιέξοδα του αλλά θέλει να το βγάλει η ίδια με τον δικό της τρόπο, φαίνεται πως τώρα που πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι τράπεζες ( αφού φυσικά έχουν πάρει 110δις προκαταβολικά μόνο στην Ελλάδα) μπλοκάρισε ακόμα περισσότερο η διαδικασία της σωτηρίας μας. Τα συμφέροντα είναι μεγάλα ο ανταγωνισμός τους ακόμα μεγαλύτερος. 

3) Τα άλλα κόμματα άγονται και φέρονται περιστασιακά οπότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά τι να πεις.  
---------------------------------------------------------------------------------
Κύριε Παπανδρέου όσα δημοψηφίσματα και να κάνετε το ποτάμι  πίσω δεν γυρνά.

Η μάχη θα δοθεί  στα εργοστάσια στις λαϊκές γειτονιές στα μπλόκα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ με την δημιουργία του μετώπου για την εξουσία. Την λαϊκή εξουσία.
Νίκος Θεοδωράκης