Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Μια φωτογραφία είναι ικανή τελικά να αποδεικνύει ιστορικές αλήθειες;

Αγαπητοί φίλοι δεν είχα καμιά όρεξη να φιλοξενήσω στο μπλοκ μου τέτοια πρόσωπα για κάποιους μάλιστα προοδευτικούς ιστορικά όσο αφορά τον Α. Παπανδρέου, όμως η πολιτική και η πορεία που χάραξε ο Αντρέα Παπανδρέου έχει αυτό το αποτέλεσμα της φωτογραφίας.

Ιστορικά απλά επισημαίνω.
1 Κανένας λαοπρόβλητος ηγέτης δεν μπορεί να φέρει τον σοσιαλισμό.
2 Είναι επικίνδυνος όποιος στο όνομα του σοσιαλισμού καλλιεργεί τον αντικουμουνισμό διαστρεβλώνοντας την ιστορία  και παρουσιάζεται ως λαϊκός ηγέτης κλέβοντας τα συνθήματα της αριστερά.
3 Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο πως μόνο ο λαός αν πάρει την εξουσία μπορεί να αποτρέψει τέτοιους κινδύνους που διαρκώς υπάρχουν και να προχωρήσει στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού, κι όταν λέμε εξουσία εννοούμε να ελέγχει πλήρως την παραγωγή και το κεφάλαιο που παράγεται από αυτήν.
4 Καμιά εμπιστοσύνη σε αριστερούς που δεν ασπάζονται τον Μαρξισμό Λενινισμό  είμαστε πια στο 2011 έχουμε απτά παραδείγματα.

Ότι συνέβηκε με τον Α. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα το έχουμε δει κατά το παρελθόν αρκετές φορές, δηλαδή οπορτουνιστικά κινήματα η δήθεν σοσιαλιστικά έφεραν τον φασισμό.
Οι συζητήσεις με φίλους του ΠΑΣΟΚ ( οι περισσότεροι αγανακτισμένοι ) αναδεικνύουν πόσο μεγάλη ζημιά έχει γίνει στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην συνείδηση του λαού, εργάστηκε πάρα πολύ εντατικά και μεθοδευμένα το ΠΑΣΟΚ για να μπορούν να περνούν σήμερα όλα αυτά τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.