Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - Λαθροχειρίες και αχταρμάς

Μιλώντας χτες στη Βουλή, στη διάρκεια Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε, ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, είπε για τα μέτρα του νέου μνημονίου: «Είμαστε βέβαιοι ότι αυτές οι αποφάσεις θα μας οδηγήσουν τελικά και στην έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και το ευρώ. Μια χώρα που προσεγγίζει τους μισθούς τριτοκοσμικών χωρών - της Αιγύπτου, της Λιβύης - δεν είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, είναι μια χώρα που απομακρύνεται από την Ευρώπη και αυτό ενδεχομένως να γίνεται με σχέδιο». Οπως αποδεικνύεται, ο καημός του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και στο ευρώ. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι στρατηγική της
ΕΕ είναι οι υψηλοί μισθοί, η συρρίκνωση των οποίων σε ένα κράτος είναι λόγος αποπομπής του από τη λυκοσυμμαχία! Πρόκειται για χυδαία προσπάθεια να εξωραϊστεί στα μάτια του λαού η καπιταλιστική Ευρωένωση και η στρατηγική της. Κρύβει ο Αλ. Τσίπρας ότι στην ατμομηχανή της ΕΕ, στη Γερμανία, πάνω από 7 εκατ. εργαζόμενοι απασχολούνται με 400 ευρώ μηνιαίως, και η κυβέρνηση καυχιέται μάλιστα ότι με τέτοια και άλλα μέτρα πέτυχε να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της. Κρύβει το γεγονός ότι το «Σύμφωνο για το ευρώ», την αποδοχή του οποίου ο Αλ. Τσίπρας ήθελε να τη συνοδέψει η κυβέρνηση με παζάρια για «καλύτερο κούρεμα» του χρέους, προβλέπει σύνδεση των μισθών στα κράτη μέλη της ΕΕ με τους εσωτερικούς ανταγωνιστές τους, αλλά και με τα γειτονικά κράτη και τις ανερχόμενες καπιταλιστικές οικονομίες, όπου οι μισθοί βρίσκονται στον πάτο. Κοροϊδεύει το λαό ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας τα αδιέξοδα της στρατηγικής του.
***
Εκεί όμως που έδωσε τα ρέστα του ο Αλ. Τσίπρας, ήταν όταν - απευθυνόμενος στον υπουργό Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη - είπε: «Εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θέλω να πιστεύω και της πλειοψηφίας πια της ελληνικής κοινωνίας, μία δέσμευση μπορώ να δώσω σε εσάς, στον Υπουργό και σε όλη την ΕΕ. Οτι αργά ή γρήγορα στη χώρα μας θα υπάρξει μια νέα κυβέρνηση με λαϊκή εντολή, με στόχο τη λαϊκή εξουσία, που όχι μόνο δε θα τηρήσει αυτές τις δεσμεύσεις που είναι καταφανώς εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος αλλά θα τα ξηλώσει ένα - ένα αυτά τα μέτρα. Θα ξηλώσει ένα - ένα τα μέτρα που καταδικάζουν στη φτώχεια τον ελληνικό λαό, θα ξηλώσει ένα - ένα τα μέτρα που έχουν σαν μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων της πλουτοκρατίας». Λαθροχειρίες και αχταρμάς για να μπερδέψει το λαό, που αντιλαμβάνεται ότι η πρόταση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μπάζει από παντού. Ταυτίζει τη λαϊκή εξουσία με το ενδεχόμενο μια «αριστερή - προοδευτική» τάχα συμμαχία να αναλάβει τη διακυβέρνηση, για να θολώσει το πραγματικό περιεχόμενο της λαϊκής εξουσίας, που ταυτίζεται με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Κάτι τέτοιο, όχι μόνο δε το θέλει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το πολεμά. Οπως το πολεμούν όλες οι δυνάμεις με τις οποίες συνεργάζεται, αλλά και τα αστικά κόμματα. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θέλει αλλαγή κυβέρνησης και όχι αλλαγή τάξης στην εξουσία. Η κυβέρνηση αυτή έχει πει ότι θα διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, άρα και την καπιταλιστική εξουσία στην Ελλάδα. Αρα, ακόμα και τις καλύτερες των προθέσεων να έχει, τα περί κατάργησης των μέτρων του μνημονίου είναι φούμαρα, αφού θα σκοντάψει στις αντιδράσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ. Κοροϊδεύει το λαό ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, παρέχοντας αντικειμενικά υπηρεσίες σε εκείνους που θέλουν να θωρακίσουν το αστικό σύστημα από το ενδεχόμενο να ριζοσπαστικοποιηθεί η λαϊκή πάλη και να το ανατρέψει.