Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Ξεσηκωμός παντού για να αποτρέψουμε το μακελειό

Ξεσηκωμός. Λαϊκή Πανστρατιά. Οργάνωση παντού. Αντεπίθεση τώρα!
Το μήνυμα αυτό στάλθηκε από χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές σε όλη τη χώρα, χτες, πρώτη μέρα της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας. Με μπροστάρη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με όπλο τη δική μας ταξική ενότητα, με αποφασιστικότητα συνεχίζουμε και αύριο, δίνουμε ταξικό αγωνιστικό «παρών» κάθε μέρα. Ολοι μαζί. Εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, επιστήμονες, εργάτες του πολιτισμού, σπουδαστές, νέοι, μετανάστες. Δε θα αφήσουμε να ξεκληρίσουν το λαό μας.
Τώρα να αποτρέψουμε το έγκλημα. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Δε θα γίνουμε δούλοι. Δε θα ζήσουμε εξαθλιωμένοι, σκυφτοί και υποταγμένοι. Γιατί αυτό επιδιώκουν κυβέρνηση, τρόικα και πλουτοκρατία με τα μέτρα που φέρνουν στη Βουλή.
Το σύνθημα της στιγμής που πρέπει να οδηγεί τον αγώνα μας ακούστηκε χτες σε δρόμους και πλατείες, σταράτο και καθαρό:
«Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά. Γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά»!
Σήμερα, δεύτερη μέρα της απεργίας, συνεχίζουμε με νέες κινητοποιήσεις, κάθε μέρα, στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο πανεπιστήμιο, στο χωράφι. Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή. Δεν υπάρχει δρόμος προς τα πίσω. Τώρα μόνο μπροστά. Για να αποτρέψουμε τα μέτρα - σφαγείο. Να ρίξουμε την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, να διώξουμε την τρόικα. Να αρνηθούμε στην πράξη το χρέος. Να τους στραπατσάρουμε. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη. Με τον αγώνα μας να φέρουμε τα πάνω κάτω.
Να τους χρεοκοπήσουμε, για να μη χρεοκοπήσει ο λαός.
Τώρα γίνεται καθαρό σε κάθε εργάτη. Το κεφάλαιο διά των πολιτικών του εκπροσώπων οδηγεί τα λαϊκά στρώματα στον γκρεμό. Το γκρέμισμα των μισθών, η ταφόπλακα στις συλλογικές συμβάσεις, οι απολύσεις, η ανεργία και η φτώχεια είναι η μόνη υπόσχεση που του δίνουν. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Δε θα μπούμε εθελοντικά στο λάκκο που μας σκάβουν. Ο λαός, η εργατική τάξη δεν είπαν την τελευταία τους λέξη. Τους το δείξαμε χτες σε όλη τη χώρα. Θα το φωνάξουμε και σήμερα, αύριο, κάθε μέρα. Ακόμα πιο δυνατά, τραβάμε μπροστά, ακόμα πιο αποφασισμένοι συνεχίζουμε».