Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Κατ' επάγγελμα συκοφάντεςΓράφει στο «ΒΗΜΑ» (ηλεκτρονική έκδοση 31/3) ο Αντ. Καρακούσης: «Το ΚΚΕ έχει το δικό του χαβά. Παλαιόθεν διεκδικεί την απαγκίστρωση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και από την Ατλαντική συμμαχία, θέλει να ανατρέψει τον καπιταλισμό, οραματίζεται τον σοσιαλισμό και τη λαϊκή εξουσία, αλλά παρ' όλα αυτά μπορεί να πει κανείς ότι στην πράξη πολιτεύεται συντηρητικά και εσχάτως δεν υποστηρίζει μετά πάθους την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Οπως διακήρυξε η κυρία Παπαρήγα, κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό στην παρούσα φάση για τους εργαζόμενους. Θα έλεγε κανείς ότι το ΚΚΕ ζει κι αυτό τις αντιφάσεις του και ότι παρά τη ρητορεία του για τη λαϊκή εξουσία συμβιβάζεται με το ρόλο της δύναμης διεκδίκησης».
Ξεκάθαρα σκόπιμη διαστρέβλωση της πεντακάθαρης θέσης του ΚΚΕ από τον Καρακούση, για να το διαβάλει και δημιουργήσει την εικόνα ενός κόμματος με αντιφάσεις στην πολιτική του (όπως όλα τα άλλα), άρα και αναξιόπιστο.
Γνωρίζει πολύ καλά ότι θέση του ΚΚΕ είναι «αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερής διαγραφή του χρέους». Δηλαδή, όχι αποδέσμευση με καπιταλισμό και επιστροφή στη δραχμή, αλλά αποδέσμευση από την ιμπεριαλιστική συμμαχία, με λαϊκή εξουσία. Επισημαίνοντας ότι μόνο αν συντρέχουν ταυτόχρονα όλες οι προϋποθέσεις που θέτει το ΚΚΕ, μπορούν οι εξελίξεις να είναι προς όφελος του λαού. Αυτή η προοπτική, ο λαός να πάρει την εξουσία αλλά και τα μέσα παραγωγής από τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες και να οργανώσει τη λαϊκή οικονομία με βάση τις δικές του ανάγκες είναι που φοβίζει την τάξη (από την οποία σιτίζεται ο Καρακούσης) και το ΒΗΜΑ, μια από τις εφημερίδες - όπλα της. Γι' αυτό δε διστάζουν με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ.