Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Καταδικαστικές αποφάσεις στην πρώτη δίκη που δεν πήρε αναβολή

   
Στο μονομελές δικαστήριο πραγματοποιήθηκε η πρώτη δίκη που δεν  πήρε αναβολή σήμερα το πρωί.   
  Στις 5-11-2008 οι κάτοικοι της Λευκίμμης πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στην περιφερειακή οδό στο ύψος του Δήμητρα ( Σούπερ Μάρκετ ) αντιδρώντας στην κατασκευή ΧΥΤΑ νότιας Κέρκυρας.     
  Για αυτή την ειρηνική διαμαρτυρία το δικαστήριο επέβαλε στους πέντε κατηγορούμενους από έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή. Η σημερινή δίκη είναι μία από τις εκατοντάδες που έχουν πάρει αναβολή και εκκρεμούν ταλαιπωρώντας τους αγωνιστές Λευκιμμιώτες. Η επόμενη κρίσημη δίκη τώρα που υπάρχει δεδικασμένο έχει οριστεί για τις 24 Μαΐου.  όπως φαίνεται από την απόφαση σκληραίνει τη στάση του το κράτους απέναντι σε όσους αγωνίζονται διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και για τα παιδιά τους, επιβάλει τιμωρίες εκφοβισμού προσπαθεί να βάλει το λαό στον γύψο γνωρίζοντας ότι τα επόμενα χρόνια οι λαϊκές αντιδράσεις θα είναι σε ημερήσια διάταξη αφού θα ακολουθήσουν ακόμα χειρότερα μέτρα, έτσι λέει το σύμφωνο σταθερότητας της Ε.Ε που έχει ορίζοντα ως το 2020.    
  Να αναφέρω πως οι αγώνες έχουν μπλοκάρει την αδειοδότηση και λειτουργία του έργου δεδομένου ότι και ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου για χρόνια λειτουργούσε χωρίς άδεια, και η άδεια που υπάρχει τώρα είναι προσωρινή. Όμως η απόφαση έρχεται να πει πως τίποτα δεν έχει τελειώσει. 
   Το συμπέρασμα που πρέπει να βγει είναι το ότι τα πάντα έχουν πολιτική διάσταση και πως δεν υπάρχουν σωτήρες για το λαό και τα δικαιώματα του, ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας και η ρήξη με την ανάπτυξη που υπόσχονται οι πολιτικές του ευρωμονόδρομου, για να γίνω πιο  κατανοητός ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ ως πρόεδρος του συνδέσμου καθαριότητας του νομού στο δημοτικό συμβούλιο είπε στους Λευκιμμιώτες : Ας γίνει το έργο να μην χαθούν τα λεφτά κι ας μην λειτουργήσει ποτέ. Το εν λόγο έργο έφτασε το κόστος των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Περίπου το ίδιο στοίχισε η παραμονή στο νομό των διμοιριών ματ στην Κέρκυρα προκειμένου να μπορέσει ο εργολάβος να μπει στο έργο και να αρχίσουν οι  εργασίες.
 'Έτσι αντιλαμβάνεται η εξουσία και όσοι υποστηρίζουν την Ε.Ε την ανάπτυξη. 
  Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν για συμπαράσταση αγωνιστές Λευκιμμιώτες, αντιπροσωπία  της Νομαρχιακής επιτροπής και η υποψηφία βουλευτής  Σκέμπρη Ευγενία του ΚΚΕ