Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Τριάντα χρόνια... τραγούδια ο Λάκης Παπαδόπουλος («Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ»)


Τριάντα χρόνια... τραγούδια
Τριάντα και πλέον χρόνια στη μουσική σκηνή μετρά ο Λάκης Παπαδόπουλος («Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ»), που γιορτάζει αυτή την πολύχρονη - πολύχρωμη «διαδρομή» με μια μεγάλη συναυλία, στις 5 Ιούνη, στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100). Μια βραδιά, συντροφιά με τους φίλους και συνοδοιπόρους του: Αρλέτα, Γιάννη Γιοκαρίνη, Χρήστο Δάντη, Γιώργο Δημητριάδη, Ελένη Δήμου, Γιάννη Ζουγανέλη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Μηλιώκα, Μανώλη Μητσιά, «Μπλε», Σάκη Μπουλά, Γιώτα Νέγκα, «Οnirama», Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Δημήτρη Πουλικάκο, Μπάμπη Στόκα.
Ο Λάκης Παπαδόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του, με το ταλέντο, τις συνθέσεις και το στίχο του έχει τροφοδοτήσει με μεγάλες επιτυχίες σημαντικά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. Τραγούδια του, όπως «Κουρσάρος», «Σερενάτα», «Ησυχα βράδια», «Για να σ' εκδικηθώ»,
«Παλιό Παλτό», «Και θα χαθώ» κ.λπ., έγραψαν ιστορία και σφράγισαν τους ερμηνευτές τους. Είναι ο πρώτος ροκ τραγουδοποιός, ο οποίος μελοποίησε ξένους και Ελληνες ποιητές, ενώ με τα τραγούδια του έστειλε «μηνύματα» για τη μάστιγα των ναρκωτικών, τις μειονότητες, προβλήματα της νεολαίας κ.ά. «Η μεγάλη μου αγάπη για τη μουσική μεταφράστηκε σε τραγούδια που αγαπήθηκαν από τον κόσμο. Σ' αυτό βοήθησαν οι σπουδαίοι στιχουργοί και ποιητές που μου δάνεισαν το λόγο τους και οι σπουδαίοι τραγουδιστές που τα ερμήνευσαν», αναφέρει ο ίδιος, δηλώνοντας πως «θα είναι πολύ μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να σας δω όλους εκεί». Την ενορχήστρωση των τραγουδιών στη συναυλία ανέλαβε ο Γιώργος Ζαχαρίου. Εισιτήρια: 12 ευρώ (προπώληση), 15 ευρώ (στην είσοδο).