Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Είναι μακριά νυχτωμένοι. Απόσπασμα απόν την συγκέντρωση του ΚΚΕ


Είναι φανερό ότι μια συνεργασία και με άλλες δανεικές ψήφους, μια προϋπόθεση έχει: Το ΚΚΕ να διαγράψει θέσεις που πατάνε στη στέρεα πείρα του παρελθόντος και του σημερινού ζοφερού καπιταλιστικού παρόντος. Ετσι θα γίνουμε πολύ χρήσιμοι, για να ανακοπεί το λαϊκό κίνημα, για να έχει αυτή η κυβέρνηση λυμένα τα χέρια να συμβιβάζεται και να υποτάσσεται στις Βρυξέλλες, στην Ουάσιγκτον, να κάνει τις γνωστές κωλοτούμπες μέσα στην Ελλάδα πρωτίστως.

Ηδη, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, οι επίδοξοι κατά φαντασίαν - προς το παρόν - πρωθυπουργοί λένε καθαρά ότι για να υπάρξουν θετικές αλλαγές στην Ελλάδα και ανατροπή των συμφωνιών, πρέπει να γίνουν αλλαγές και στα άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, να έλθει τάχατες παντού η αριστερά στην εξουσία.
Αυτό το παιχνίδι δεν πρόκειται να το παίξουμε, γιατί δεν θέλουμε να σκοτώσουμε τις ελπίδες του λαού.
Αν αυτοί έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς το λαό, εμείς δεν την χάνουμε ποτέ. Ο εργαζόμενος λαός θα ξεσηκωθεί, στις πρώτες γραμμές θα είναι και αυτοί που σήμερα διστάζουν ακόμα και φοβούνται.
Μιλώντας στα Γιάννενα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
ξεπέρασε κάθε όριο καιροσκοπισμού, καθώς κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ τη Δευτέρα 7 Μάη να ανατρέψουν τις αποφάσεις του που έχουν μάλιστα επικυρωθεί μέσα από διαδικασίες συνεδρίων. Από το 1968 περιμένουν να πάρουν τη ρεβάνς και πιο δυνατά από το 1991-92. Να μεταλλαχθεί το ΚΚΕ ή να αφανισθεί, ώστε να έχουν όλοι τους λυμένα τα χέρια για αντιλαϊκές συμπράξεις, συμμαχίες τόσο μέσα στο κίνημα όσο και στη διακυβέρνηση.
Θέλουν να έχουν ελεύθερα τα χέρια ώστε τη μια να λένε ότι θα καταργήσουν το Μνημόνιο, την άλλη να μιλάνε για διαπραγμάτευση, τη μια να λένε αριστερή κυβέρνηση και την άλλη να λένε αντιμνημονιακή κυβέρνηση, πράγμα που οδηγεί σε καιροσκοπικές και επικίνδυνες συμμαχίες. Από τη μια να λένε ότι δεν αναγνωρίζουν το χρέος και από την άλλη να παραπέμπουν σε ατέρμονες διαδικασίες για να δούμε πόσο μέρος του χρέους είναι νόμιμο και πόσο όχι. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.
.
Απαντάμε: Είσαστε μακριά νυχτωμένοι, αν νομίζετε ότι τα μέλη του Κόμματος δεν έχουν γνώμη, δεν έχουν προσανατολισμό, δεν ξέρουν τι έκαναν και τι κάνουν, δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν τον καιροσκοπισμό, το συμβιβασμό.
Δεν υπάρχουν ούτε ελάχιστα περιθώρια διαπραγματεύσεων με όπλο τους ίδιους τους κανόνες και το βάρβαρο σιδερένιο δίκαιο της λυκοσυμμαχίας. Ο κ. Σαμαράς, παιδί του συστήματος, τόλμησε να μην υπογράψει το πρώτο Μνημόνιο, καθαρά για δημαγωγικούς λόγους, και τον έσυραν σε υπογραφή του δεύτερου, σε αλλεπάλληλες επιστολές δήλωσης μετάνοιας και πίστης.
Ο κ. Παπανδρέου τόλμησε να ζητήσει δημοψήφισμα και απολύθηκε ύστερα από λίγο.
Η σύγκρουση με την ΕΕ είναι μονόδρομος, η σύγκρουση με τα μονοπώλια στην Ελλάδα είναι επίσης μονόδρομος. Πατώντας σε δύο βάρκες θα ρίξετε το λαό στη θάλασσα, αν πάρετε στα χέρια σας τη διακυβέρνηση.