Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Παλιές συνταγές ξεπερασμένα κόλπα που θα τα ζήλευε και ο Ανδρέας Παπανδρέου!

Αυτό που συνέβηκε χθες στην Ομόνοία στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ μας γύρισε πίσω πάρα πολλά χρόνια τότε που ο λαοπλάνος του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούσε τα συνθήματα του ΚΚΕ " ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο "" και έταζε λαγούς με πετραχήλια, χθες λοιπόν ακούστηκαν  όλα τα συνθήματα του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ  "το μέλλον  μας δεν είναι ο καπιταλισμός αλλά ο νέος κόσμος  ο σοσιαλισμός, τέρμα πια στις αυταπάτες η με το κεφάλαιο η με τους εργάτες, κ.α "" μόνο οι σημαίες του ΠΑΜΕ τους έλειπαν  τόσο πολύ κοροϊδία για ένα κόσμο προοδευτικό κύριε Τσίπρα για ένα κόσμο του μόχθου και της βιοπάλης;  
Όταν διάβαζα το  άρθρο χθες στο Ριζοσπάστη << Τσίπρας: Σ(Φ)ΥΡΙΖΑ όπως το ΠΑΣΟΚ >> δεν περίμενα πως θα έπεφτε τόσο μέσα. Απίστευτο κι όμως αληθινό εύγε στο νέο λαοπλάνο αλίμονο στον εργάτη που θα τον πιστέψει, ακόμα δεν φτάσαμε στην κάλπη κι άρχισαν οι κωλοτούμπες. 

Κωλοτούμπες
Οποιος σέβεται τον εργαζόμενο λαό που υποφέρει, όποιος σέβεται τους νέους και τις νέες που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους οδήγησαν στο περιθώριο, πρέπει να σέβεται και τους ψηφοφόρους στην κάλπη. Να μην κάνει κωλοτούμπες από μέρα σε μέρα και όσο πλησιάζει η ώρα να ανοίξουν οι κάλπες, τη μια να λέει ότι θα καταργήσει, θα σβήσει και την άλλη ότι θα διαπραγματευτεί. Το ένα στέλεχός του να λέει ότι «δε θα τα θυσιάσουμε όλα στο ευρώ» και το άλλο στέλεχος να λέει ότι «θα διαπραγματευτούμε μέρος του χρέους». Αναφερόμαστε στην γκάμα των αντιμνημονιακών δυνάμεων, με κορυφαίο στην εξαπάτηση τον ΣΥΡΙΖΑ. Την κατάργηση της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου που είπε ο Αλ. Τσίπρας, την έκαναν χθες διαπραγμάτευση. Το σβήσιμο του «παράνομου» κρατικού χρέους που προπαγάνδιζαν το έκαναν διαπραγμάτευση της πληρωμής του χρέους. Πρόσφατα στέλεχός τους είπε ότι δε θα τα θυσιάσουν όλα στο ευρώ, αλλά ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι η πλειοψηφία θέλει να είμαστε στο ευρώ και η μόνη δύναμη εγγύησης για να μείνουμε στο ευρώ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας μάλιστα ότι αν η τρόικα πει στον Ευ. Βενιζέλο να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ θα το κάνει ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει να μείνει στο ευρώ. Ποιος μπορεί να τους εμπιστευτεί; Είναι αναξιόπιστοι, αφερέγγυοι, καιροσκόποι.