Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Υποψήφιοι του ΚΚΕ


Ελένη Γερασιμίδου
Ηθοποιός, υποψήφια του ΚΚΕ στη Β' Θεσσαλονίκης
Θεωρώ πως είναι τώρα η στιγμή περισσότερο από άλλες φορές ν' αποφασίσει ο ψηφοφόρος να κάνει το καθοριστικό βήμα. Να τολμήσει να ενισχύσει με την ψήφο του το ΚΚΕ, το κόμμα που δεν του απέκρυψε ποτέ την αλήθεια, με στόχο να τον ξεγελάσει για να αποσπάσει την ψήφο του. Το ΚΚΕ δε ζητιανεύει και δεν εκλιπαρεί, δε ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα για την 6η του Μάη, αλλά ζητάει να δυναμώσει μαζί με το λαό για τα δύσκολα που θα προκύψουν από την επόμενη μέρα.
Οι προσκλήσεις για συμμαχίες από κόμματα αυτοαποκαλούμενα αριστερά, χωρίς κοινή δράση και πολιτική, πρέπει να αφήνουν αδιάφορο αυτόν που αμφιταλαντεύεται. Να αναλογιστεί όχι μόνο τη στάση τους πολλά χρόνια πίσω αλλά και τη λυσσαλέα επίθεσή τους στους χώρους δουλειάς, στα συνδικάτα, όπου αλλού χρειάζεται πάλη και αγώνας, όπου χρειάζεται αντεπίθεση στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Αυτές οι ξαφνικές αγάπες μέσω τηλεοπτικών δηλώσεων ας αντιμετωπιστούν με σκεπτικισμό γνωρίζοντας την καθημερινή πραγματικότητα, που είναι ένας άκρατος αντικομμουνισμός. Στέκω λίγο σ' αυτό γιατί η πρόσφατη εμπειρία μας από τις εκλογές στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών κάθε άλλο παρά διάθεση για συνεργασία έδειξε. Αντίθετα - όπως συμβαίνει σε όλους τους χώρους - συνεργασίες με όλους εκτός από τις συνεπείς δυνάμεις που αγωνίζονται για το δίκιο των εργαζομένων.
Οσοι, λοιπόν, κουράστηκαν από τα ψέματα, τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, όσοι δε θέλουν να βλέπουν τη ζωή τους να ξεφτάει ολοένα, όσοι θέλουν γι' αυτούς και τα παιδιά τους ένα αξιοπρεπές μέλλον ας αποφασίσουν με την ψήφο τους στο ΚΚΕ να ανατρέψουν τη μιζέρια.
    ,

Παύλος Ορκόπουλος
Ηθοποιός, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας
«Η ζωή το απέδειξε! Αυτό το παμφάγο ζώο, ο καπιταλισμός, δεν μπορεί να δώσει λύσεις στις ανθρώπινες ανάγκες! Εχει επιλέξει να εξαθλιώσει το λαό για να επιζήσει, με δεδομένο ότι ο εξαθλιωμένος δύσκολα αντιστέκεται! Γι' αυτό οι εκπρόσωποί του επιλέγουν βάρβαρα μέτρα ενάντια στο λαό. Ανεργία, μερική απασχόληση, μερική ημιαπασχόληση, ανασφάλιστη εργασία, μείωση αποδοχών, μείωση συντάξεων, αύξηση ορίου συνταξιοδότησης, αδιέξοδα για νέα ζευγάρια, σπουδαστές. Αδιέξοδα σ' όλους τους κλάδους, σ' όλους τους χώρους. Ολα αυτά τα επιλέγουν λένε για το καλό μας. Για να έχουμε ελπίδα στην "σύγχρονη ευρωπαϊκή μας πορεία". Αλλιώς χάνουμε την "ευρωπαϊκή μας ταυτότητα" και κυρίως το "ευρωπαϊκό μας νόμισμα", ως εκ τούτου, "ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ"!! Τολμούν λοιπόν να ζητάνε την ψήφο μας για να συνεχίζουν την ίδια "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ" τους πολιτική μειώνοντας την αξιοπρέπειά μας! Οπλα τους η συκοφαντία, η τρομοκρατία και η καταστολή για να δημιουργήσουν "ΦΟΒΟ - ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ - ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ".
Τώρα όμως ο λαός ξέρει! Δεν πρέπει να δώσει με την ψήφο του έγκριση για συνέχιση αυτού του καταστροφικού τους έργου. Πρέπει ν' αντισταθεί! Η αντίσταση που θα φέρει αποτέλεσμα και φραγμό στα σχέδιά τους, είναι η οργανωμένη δίπλα στο κόμμα του λαού, το ΚΚΕ! Στο κόμμα που αποδεδειγμένα και αταλάντευτα στέκεται μπροστά στους αγώνες! Αντλώντας εμπειρίες από το παρελθόν, συνεχίζει τη δράση του σήμερα για να μπορεί ο λαός να ορίζει τη ζωή του στο μέλλον! Τώρα ο λαός ξέρει! Η "ευκαιριακή αγανάκτηση", ο "τυχοδιωκτισμός", ο "καιροσκοπισμός", ο "καπιταλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο" δεν χωράνε στις επιλογές του! Μπροστά στην κάλπη, χωρίς φόβο, μοιρολατρία και ηττοπάθεια, να τιμωρήσει το δικομματισμό και τις παραφυάδες του! Τώρα ο λαός ξέρει! Ψηφίζει αγώνα - δράση και ελπίδα! Ψηφίζει ΚΚΕ!»