Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Νέο γκάλοπ. Θα μας τρελάνουν μέχρι τις εκλογές. Αλλάζουν οι πρωτιές


Η τελευταία δημοσκόπηση δεν άφησε κανέναν ικανοποιημένο στοΣΥΡΙΖΑ...

Τρεις μέρες μετά τις εκλογές, η Marc τους έδειχνε στο 27,7%. Η προσγείωση στο… 23% «έτσουξε» και ακόμα περισσότερο «έτσουξε», το ότι η ΝΔ πέρασε μπροστά. Στην Κουμουνδούρου αγωνιούν τώρα για τη δημοσκόπηση της Metron που βγαίνει σήμερα και προσεύχονται να τους έχει μπροστά, για να μην δημιουργηθεί κλίμα ότι ανατρέπεται η τάση.

Έχουν και πληροφορίες, πως άλλη μία δημοσκόπηση που είναι στα σκαριά, μπορεί να
βγάλει πρώτη τη ΝΔ. Στην Κουμουνδούρου πολλοί είχαν πιστέψει ότι η εξουσία θα ερχόταν στο πιάτο μέσα σε ένα μήνα. Τώρα, διαπιστώνουν ότι τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από ότι τα φαντάστηκαν. Καλό το αντιμνημόνιο, αλλά ο τόπος χρειάζεται και κυβέρνηση. Η ακυβερνησία στοίχισε στο ΣΥΡΙΖΑ, όσο του στοίχισε και η αφροσύνη πολλών στελεχών του.
Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αντέχουν. Στο εσωτερικό του κόμματος κερδίζει έδαφος η γραμμή των μετριοπαθών Δραγασάκη και Παπαδημούλη, που πιστεύουν ότι με 17% στην πλάτη σου χρειάζεσαι και ρεαλιστικές προτάσεις. Η αρνητική έκπληξη για το ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση, είναι ότι ΠΑΣΟΚ και - λιγότερο – η ΔΗΜΑΡαντέχουν στην πίεση, και όλα δείχνουν ότι η συγκρότηση της μεγάλης παράταξης της Αριστεράς δεν θα είναι μια ευθεία με κλίση 70 μοιρών, αλλά αρχίζει να διαμορφώνεται ως τεθλασμένη.
Την αντεπίθεση του Σαμαρά και της ΝΔ την περίμεναν και την εύχονταν στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επιβεβαιώνει το ρόλο τους στο πολιτικό σύστημα. Ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» όμως, είναι ότι οι χώροι που θα μπορούσε να λεηλατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ανασυντάσσονται και περνούν στην αντεπίθεση. Η ΔΗΜΑΡ έπαιξε τα… ρέστα της τακτικά στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, ώστε να φορτώσει στο ΣΥΡΙΖΑτο «μουτζούρη» για την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης..
---------------------------------------------------------------------------------------------
   Νίκος Θεοδωράκης: Στην ίδια ανάρτηση ανέβασα γκάλοπ από παλιά δημοσκόπηση ζητώ συγνώμη δεν έγινε επίτηδες άλλωστε δεν καθορίζεται η στάση από τα γκάλοπ, το εν λόγο γκάλοπ το βρήκα από << έγκυρη>> πηγή και μάλιστα διάβασα πολλές φορές την ημερομηνία.