Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

ΔΗΜ.ΑΡ. Δεδομένος εταίρος σε επόμενη συγκυβέρνησηΜιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ., ο Φ. Κουβέλης εστίασε «στον υπεύθυνο τρόπο με τον οποίο ενεργήσαμε ως κόμμα τις κρίσιμες αυτές ημέρες» και εξήγησε ότι το γεγονός πως δεν προχώρησε με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε
συγκυβέρνηση «δεν οφείλεται σε ευθυνοφοβία, κάθε άλλο, και αυτό θα αποδειχθεί πολύ γρήγορα», αλλά «στην εκτίμησή μας ότι αυτή η κυβέρνηση (...) δεν θα μπορούσε να σταθεί, σύντομα θα κατέρρεε, ενώ θα άφηνε παράλληλα χώρο για ανέξοδη και ανεύθυνη δημαγωγία». Ξεκαθάρισε ακόμα ότι «σε ό,τι μας αφορά δεν θα επιτρέψουμε να μπει η χώρα σε περιπέτειες με τρίτες κατά σειρά εκλογές», δηλαδή ότι αυτή τη φορά, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, θα συνεργαστεί με κάποια από τα άλλα κόμματα.
Επέκρινε το ΣΥΡΙΖΑ πως το «τελευταίο πράγμα που είχε στο μυαλό του ήταν η συγκρότηση κυβέρνησης» αφού «από την πρώτη στιγμή είχε αποφασίσει να σύρει τη χώρα σε εκλογές». Σε μια προσπάθεια να διαχωριστεί από το ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως«αυτή η Αριστερά δεν είναι η δική μας Αριστερά και ας μη ματαιοπονούν με προσχηματικές "επιθέσεις φιλίας"». Ο Φ. Κουβέλης μίλησε για «σχέδιο που βολεύει και τους δύο», το να αναδειχτεί η ΝΔ σε κυβέρνηση και να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση, αντιπαρέθεσε το κόμμα του σαν τον «τρίτο πόλο», για να εκβιάσει με τη σειρά του μιλώντας για «περιπέτειες», αν το σκηνικό μείνει όπως είναι σήμερα.