Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Κώστας Βουτσάς, Βασίλης Λέκκας, Λάκης Χαλκιάς, Σόνια Θεοδωρίδου, Γιώργος Παππάς, Βαγγέλης Κορακάκης, Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Θωμάς Κατσαμπάς, Γρηγόρης Βασίλας, Ηλίας Κυριακίδης Στηρίζουν ΚΚΕ στέλνουν μηνύματα ελπίδας.

Κώστας Βουτσάς
Ηθοποιός
Ψηφίζω ΚΚΕ από μικρό παιδί και λόγω του πατέρα μου που ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και λόγω της πίστης μου στην ιδεολογία αυτού του Κόμματος, που από την ίδρυσή του είναι υπέρ των φτωχών και αδικημένων, που έχει αγωνιστεί σε κάθε κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας. Πρέπει να ψηφίσουν όλοι ΚΚΕ για ν' αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο. Δεν είμαι κομμουνιστής με την ουσιαστική έννοια του όρου, γιατί για να είναι κανείς κομμουνιστής χρειάζεται μεγάλη αφοσίωση, αλλά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, από την πρώτη φορά μέχρι τώρα στα 81 μου χρόνια με περηφάνια ψηφίζω ΚΚΕ. Μακάρι να βγαίναμε πρώτο κόμμα για να απαλλαγούμε από όλους αυτούς.

Βασίλης Λέκκας
Τραγουδιστής
Οπως είναι ήδη γνωστό, ψηφίζω χρόνια ΚΚΕ. Τώρα όμως έχω ένα λόγο παραπάνω. Αυτή τη φορά φάνηκε περίτρανα ότι το ΚΚΕ δεν εκμεταλλεύεται τις συγκυρίες, δε λειτουργεί ευκαιριακά. Φάνηκε πόσο δίκιο έχει πια σε όλους και για όλα τα θέματα, κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά. Δε στρογγύλεψε τις θέσεις του για να ψηφοθηρήσει, δεν έκανε εκπτώσεις στην πολιτική του, την οποία εκθέτει όλο και πιο αποφασιστικά και ξεκάθαρα. Στη μετεκλογική περίοδο είμαι βέβαιος ότι με τη σθεναρή και ακλόνητη στάση που κρατάει και θα κρατήσει το ΚΚΕ, θα αποδείξει ακόμα πλατύτερα στο λαό μας ποιος μάχεται πραγματικά στο πλευρό του με ανιδιοτέλεια. Και θα είναι για μένα ευχής έργο να επηρεαστούν και να απεγκλωβιστούν ακόμη περισσότεροι λαϊκοί άνθρωποι από την πολιτική των κομμάτων της εξουσίας και των δορυφόρων τους. Μην ξεχνάμε ότι παλεύουμε για το λαό μας και στις εκλογές.

Λάκης Χαλκιάς
Τραγουδιστής
Σήμερα οι στιγμές που ζούμε όλοι μας είναι από τις πιο κρίσιμες και πιο σκληρές που έχει περάσει ο τόπος μας ποτέ άλλοτε. Γι' αυτό θεωρώ επιτακτική την ανάγκη να πω γιατί πρέπει να ψηφίσουμε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Στην τραγική κατάσταση που μας έφεραν οι μέχρι τώρα κυβερνώντες αυτό τον έρημο τόπο, τι άλλο χειρότερο πρέπει να δούμε και να πάθουμε;
Καταργήθηκαν οι Συλλογικές Συμβάσεις, το ωράριο, η ανεργία στα ύψη, το μεροκάματο, το μηνιάτικο, και οι συντάξεις στα τάρταρα, εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι μήνες, υποβαθμίζονται Νοσοκομεία και Σχολεία που δείχνει ότι θέλουν να μας πεθαίνουν γρήγορα και τα παιδιά μας να βγαίνουν όπως πηγαίναμε κάποτε στη Γερμανία μετανάστες ανειδίκευτοι εργάτες, με ελάχιστες γραμματικές γνώσεις, αφού κατ' αυτούς είναι περιττές, γιατί σε κάνουν να σκέφτεσαι και να γίνεσαι επικίνδυνος για την όποια άρχουσα τάξη.
Η μόνη ανάπτυξη που βλέπω και ανατριχιάζω είναι τα «ενεχυροδανειστήρια» που φυτρώνουν το ένα μετά το άλλο σαν μανιτάρια, αρπάζοντας τα χρυσαφικά και τα ασημικά, και ό,τι έχει απομείνει από τιμαλφή και ενθυμήματα για να μην κρατήσουμε ούτε κι αυτά που μας δένουν με τους οικογενειακούς μας θεσμούς.
Ο ελληνικός λαός έχει περάσει από διάφορα στάδια στη ζωή του, ο πολιτισμός του, η κουλτούρα του, η ιστορική του πορεία και η πολιτιστική του κληρονομιά, η παράδοσή του, δεν τον έχουν προδώσει, ούτε τον έχουν εγκαταλείψει ακόμα και σήμερα. Αυτοί οι χαρτογιακάδες Ευρωπαίοι νομίζουν ότι μας έχουν μεταλλάξει σε ανθρωποειδή ή μας έχουν κάνει μαϊμούδες και γενικά λαό μη σκεπτόμενο.
Πόσο γελασμένοι είναι αλήθεια. Επιβιώσαμε χιλιάδες χρόνια, τους δώσαμε πολιτισμό και φώτα και πιστεύουν οι μωροί, ότι αυτός ο λαός έμεινε τώρα από μπαταρίες; Πόσο επιφανειακά μας έχουν ψυχολογήσει αλήθεια. Πέρασε καιρός βέβαια από την Κατοχή και έχουν ξεχάσει και οι ίδιοι τι ωραία πέρασαν στην Ελλάδα της Εθνικής Αντίστασης, λογαριάζοντας βέβαια χωρίς τον ξενοδόχο.
Τελευταία μας ευκαιρία και ψηλά το κεφάλι, για δυνάμωμα του ΚΚΕ με την ψήφο μας και με την παρουσία μας, στις τάξεις του εργατικού κινήματος, γιατί χωρίς διεκδικήσεις, θυσίες και αγώνες, ποτέ, τίποτε δε χαρίζεται.
H μεγαλοσύνη και η ευγένεια του λαού μας ας γίνουν θηλιά στο λαιμό τους και όχι θηλιά στο λαιμό μας.

Σόνια Θεοδωρίδου
Σοπράνο
Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που δεν έκανε ποτέ εκπτώσεις. Εχει σταθερές αρχές, ενώ απέναντι στο φόβο και τον τρόμο που σπέρνουν όλοι οι άλλοι περί Ευρωπαϊκής Ενωσης, το ΚΚΕ έχει τη δική του πρόταση. Εχει την ωριμότητα και την πείρα για το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Γιώργος Παππάς
Βαθύφωνος - σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Ζούμε σε μια εποχή, που ο καπιταλισμός διαλύεται, οι λαοί ξεσπάνε ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η Ελλάδα, χώρα του πολιτισμού, δεν μπορεί να μένει δέσμια ενός συστήματος, που αποδεδειγμένα πλέον δεν οδηγεί πουθενά.
Ας ανοίξουμε τα μάτια σε μια άλλη, διαφορετική προσέγγιση και προοπτική στηρίζοντας με την ψήφο μας το ΚΚΕ.

Βαγγέλης Κορακάκης
Τραγουδοποιός
Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας. Είναι ψήφος ανατροπής του πολιτικού κατεστημένου που έχει καταστρέψει τη χώρα, την εργατική οικογένεια, τους νέους, τους συνταξιούχους. Το ΚΚΕ είναι η μόνη ελπίδα.

Μανώλης Ανδρουλιδάκης
Μουσικός
Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί είναι η μόνη λογική και επιτακτική επιλογή σ' αυτές τις εκλογές περισσότερο από ποτέ. Καλώ τον κόσμο να μην παρασυρθεί από τις υποκριτικές αντιμνημονιακές κορόνες και να δει την ουσία των εκλογών αυτών. Να σκεφτεί ποιοι τον στηρίζουν και τον στήριζαν πάντα, αποφασιστικά και οργανωμένα.


Θωμάς Κοτσαμπάς


Δήμαρχος Πετρούπολης
Στις εκλογές της 6ης Μάη είναι η στιγμή να κάνει ο λαός το καθοριστικό βήμα.
Να στηρίξει με την ψήφο του το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ ήταν αυτό που έγκαιρα σε προειδοποίησε για τη θύελλα που ήρθε. Το ΚΚΕ ήταν μπροστά σε όλους τους αγώνες για να μην ψηφιστούν και να μην εφαρμοστούν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.
Στις 7 Μάη ο λαός θα συνεχίσει να έχει στο πλευρό του μόνο το ΚΚΕ.
Ολοι οι υπόλοιποι θα εξαργυρώσουν την ψήφο σου, ή συμμετέχοντας σε κυβερνήσεις συνεργασίας ή για τη στήριξη κυβερνήσεων που θα πάρουν ακόμα χειρότερα μέτρα.
Μην σκορπίσεις την ψήφο δεξιά και αριστερά, σε κόμματα και συνδυασμούς που είναι υποταγμένα στην ΕΕ.
Τώρα με ισχυρό ΚΚΕ για μονομερή διαγραφή του χρέους, για αποδέσμευση απ' την ΕΕ, για λαϊκή εξουσία - λαϊκή οικονομία.

Γρηγόρης Βασίλας
Mουσικός
Επενδύοντας στην ευθύτητα, στη σταθερότητα του λόγου, στην αταλάντευτη θέση, στην ατράνταχτη υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, στην προάσπιση της αξιοπρέπειάς μας, στη διεκδίκηση του μέλλοντος των παιδιών μας, στον Αγώνα για κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη... Πιστεύω, στηρίζω, ψηφίζω ΚΚΕ! Κόντρα στη βαρβαρότητα και τη λαίλαπα του καπιταλισμού και ενάντια στην κάλπικη «αριστερά» και στους εκφραστές της... Τα όνειρά μας θα «εκδικηθούν»!

Ηλίας Κυριακίδης
Ποδοσφαιριστής
Στις 6 Μαΐου ψηφίζουμε για εμάς αλλά και για το συνάνθρωπό μας. Ψηφίζουμε για τη γη μας, αλλά και για του γείτονα. Ψηφίζουμε για τα παιδιά μας, αλλά και για τα παιδιά του φίλου. Ψηφίζουμε με αυτοσυνείδηση και με υπευθυνότητα.
Ας μην υπάρξει ούτε μια ψήφος, η οποία προέρχεται από την ισοπεδωτική σκέψη τύπου «όλοι είναι ίδιοι» ή «όλοι είναι απατεώνες»... Κανείς μας να μην πειστεί ότι θα κυβερνηθούμε σωστά εάν «διαλυθεί το σύστημα», ενισχύοντας κομμάτια του συστήματος, εχθρούς του λαού.
Καμία εύκολη ψήφο σε αυτούς που υπόσχονται πολλά ή ευαγγελίζονται το διαφορετικό, χωρίς λαϊκή πάλη, χωρίς μαζικό και ατομικό μόχθο. Kαμία ψήφο στις προτάσεις για εύκολες και πολλές λύσεις, ή χειρότερα, στις καθόλου λύσεις.
Ψηφίζουμε όσους παλεύουν το εκμεταλλευτικό σύστημα με συνέπεια, τους εχθρούς του λαϊκισμού.
Ψηφίζουμε αυτούς που ξεφεύγουν από την εύκολη λύση της μεμψιμοιρίας και αντιδρούν ορθολογικά στο Κοινοβούλιο και μάχονται στους δρόμους των πόλεων και των επαρχιών.
Ψηφίζουμε αυτούς που μιλούν με τη μιλιά μας και σκέφτονται με τη σκέψη μας.
Ψηφίζουμε ΚΚΕ.
Για τη νίκη...