Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

Και πάλι Παγκόσμιος ο Ινδός Ανάντ Το 1ο Σχολικό Πρωτάθλημα Ηλείας της Σκακιστικής Ακαδημίας ΠύργουΟι νικητές του 1ου Ατομικού και Ομαδικού Σχολικού Πρωταθλήματος , που διοργάνωσε η Ε.Σ.Σ.Πελοποννήσου.
Αλλο ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα για τον Ινδό GMΒισβανάθαν Ανάντ(2791) μετά τη νίκη του στα Μπαράζ με 2,5-1,5 επί του Μπόρις Γκέλφαντ (Ισρ. 2727). Στο κανονικό ματς που έγινε στη Μόσχα από 10-31 Μάη, το σκορ έληξε ισόπαλο 6-6, με 5 ισοπαλίες και 1 νίκη ο καθένας. Στο μπαράζ, η παρτίδα που έκρινε το πρωτάθλημα ήταν η 2η (βλέπε παρτίδα, πολύ ωφέλιμη και για τις τρεις φάσεις του παιχνιδιού), όπου κέρδισε ο Ανάντ σε 77 κινήσεις με ένα εντυπωσιακό φινάλε.
Στη συνέντευξη Τύπου ο Ανάντ δήλωσε: «Ναι, και βέβαια το μπαράζ ήταν πολύ έντονο. Είχα το προαίσθημα ότι το ματς θα τελείωνε σήμερα, αλλά δεν ήξερα πώς θα τελείωνε. Το πρώτο ματς ήταν τόσο ισάξιο, που δεν είχα ιδέα ποια διαδρομή θα ακολουθούσε το μπαράζ. Τώρα αισθάνομαι μόνο ανακούφιση. Είμαι πολύ
στρεσαρισμένος για να πω ότι είμαι χαρούμενος».
* Με συμπληρωματική προκήρυξη, η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία ενημερώνει τις Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές, ότι η τελική φάση των Πανελλήνιων Ατομικών Πρωταθλημάτων Παίδων - Κορασίδων 2012 (8-10-12-14 και 16 χρόνων) θα διεξαχθούν στην Πάτρα - αίθουσες συνεδρίων του ξενοδοχείου Porto Pio.
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των 5 ξεχωριστών πρωταθλημάτων είναι οι εξής: 1ος γύρος 24 Ιούνη, 2ος και 3ος γύρος 25 Ιούνη (πρωί - απόγευμα). Οι γύροι 4ος - 5ος - 6ος θα παιχθούν 26, 27, 28 Ιούνη ώρα 16.30, ενώ ο 7ος και τελευταίος θα παιχθεί την Παρασκευή πρωί 9.30.
* Με 11 χρυσά μετάλλια έφυγαν οι αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Πύργου από το 1ο Ατομικό και Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Ηλείας 2012, παίρνοντας τις 6 από τις 8 ατομικές πρώτες θέσεις. Αναλυτικά, οι επιτυχίες των μαθητών της ΣΑΠ ήταν: Α'-Β' Δημοτικού, 1η θέση με τον Πιέρρο Αναστ., 2η θέση Αυγουστίνο Θαν. και 1η θέση στα κορίτσια Δημητροπούλου Μελίνα, Γ'-Δ' 1η θέση ο Αδαμόπουλος Διον. Ε'-ΣΤ' 2η θέση ο Παπαδιαμαντόπουλος Ευστ. και 1η θέση η Καραμάνη Δήμητρα. Στο Ομαδικό 1η θέση πήρε το 1ο Δημ. Πύργου με τους αθλητές της ΣΑΠ Καραμάνη Κ. καιΠαναγούλη Θ. (Α'-Β').
Στις τάξεις Γ'-Δ' 1η θέση το 4ο Δημ. Πύργου με αθλητές της ΣΑΠΑδαμόπουλο Δ., Κατσαλά Γ. και Κόκκινο Λ. Τέλος, στα Νήπια τις 2 πρώτες θέσεις πήραν η Δημητροπούλου Μυρσίνη, ο Χωρεμιώτης Σ.και Δημητρόπουλος Αλέξανδρος.
Ο πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Πύργου και προπονητής FIDEΣιγούρος Μιχάλης, ευχαριστώντας τους αθλητές του για τις επιτυχίες τους δήλωσε: «Το απόλυτα πνευματικό παιχνίδι, το σκάκι, δεν πρέπει να λείπει από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κανενός παιδιού, ανεξάρτητα αν είναι μαθητής ή όχι. Είναι το εργαλείο για να βοηθήσει καλύτερα τα παιδιά στη συγκέντρωση, στην ανάλυση, στη μνήμη και τη στρατηγική σκέψη. Οι Σχολικοί Αγώνες προκαλούν την έκπληξη, όχι μόνο στους γονείς, αλλά και στα παιδιά, που μπαίνοντας σε ένα χώρο με 100 σκακιέρες να τα περιμένουν να ξεδιπλώσουν τις στρατηγικές αρετές τους, μαγεύονται και θέλουν όλο και περισσότερο να ασχοληθούν με αυτό».