Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Στο έπακρο η τεχνητή πόλωση και η κινδυνολογία -ΣΥΡΙΖΑ Βαφτίζει «σχέδιο ανασυγκρότησης» το νέο μνημόνιοΟπου σταθεί και όπου βρεθεί, υπόσχεται εργασιακό μεσαίωνα τύπου Cosco
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας στον προβλήτα της Cosco, την οποία η ΝΔ προβάλλει σαν πρότυπο επένδυσης
Η αχαλίνωτη κινδυνολογία και τα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα αποτελούν τα μεγάλα όπλα που χρησιμοποιεί η ηγεσία της ΝΔ στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, επιδιώκοντας να οξύνει στο έπακρο την τεχνητή πόλωση, με στόχο την ενίσχυση του νέου δίπολου του αστικού σκηνικού. Παράλληλα, επιχειρεί να ενισχύσει την εικόνα της μόνης «υπεύθυνης δύναμης» του αστικού συστήματος που μπορεί να φέρει σε πέρας την υλοποίηση των βάρβαρων αστικών μέτρων, στέλνοντας μήνυμα στην πλουτοκρατία ότι κρατάει το «μαστίγιο» σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Κορυφώνοντας την τακτική εκβιαστικών, πλην κούφιων, διλημμάτων, οΑ. Σαμαράς έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος
υπέρ της πατρίδας. «Αυτές οι εκλογές δεν είναι εκλογές για την παράταξη, δεν είναι εκλογές για τη ΝΔ, δεν είναι εκλογές για τον Σαμαρά, είναι εκλογές για την πατρίδα, είναι εκλογές για την Ελλάδα», δήλωσε ανερυθρίαστα από το δημαρχείο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όπου περιόδευσε χτες. Κινούμενος στη λογική «ΝΔ ή χάος», υποστήριξε ότι τα διλήμματα των εκλογών είναι «παραμονή στο ευρώ ή δραχμή και απομόνωση, ασφάλεια ή φόβος, σταθερή κυβέρνηση ή ακυβερνησία».
Παράλληλα, επιδίδεται σε κοκορομαχίες με τον ΣΥΡΙΖΑ, διαστρεβλώνοντας βολικά τις θέσεις του, αφού τον παρουσιάζει ως δύναμη που είναι ενάντια στην Ευρωζώνη. Με αφορμή τη δήλωση του Α. Τσίπρα ότι «για εμάς το ευρώ δεν είναι ένα "φετίχ"», ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης τον κατηγόρησε ότι «επιβεβαιώνει τέτοιες κρίσιμες ώρες ότι τζογάρει για το λόμπι της δραχμής και αποδεικνύει πόσο ανεύθυνος και επικίνδυνος είναι».
Από την άλλη, δημαγωγώντας ασύστολα, πουλάει ψεύτικες ελπίδες για νέες θέσεις εργασίας, αποκρύπτοντας όμως ότι αυτές, όταν και αν δημιουργηθούν με τις επενδύσεις και την «ανάπτυξη» που επαγγέλλεται, είναι θέσεις λίγες, προσωρινές, κακοπληρωμένες και με εργαζόμενους - σύγχρονους σκλάβους. «Για ένα πράγμα δεσμεύομαι απέναντι στους νέους. Θέσεις εργασίας. Δουλειές που έχουν μεγάλη ανάγκη. Γιατί η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα είναι πράγματι να σηκωθούν οι νέοι και να φύγουν,να πάνε στο εξωτερικό», τόνισε μιλώντας χτες το βράδυ στο «Βελλίδειο» της Θεσσαλονίκης.
Ομως, αμέσως μετά ομολόγησε ότι οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα έρθουν μέσω επενδύσεων τύπου Cosco, όπου τα εργασιακά δικαιώματα είναι απαγορευμένα και οι εργαζόμενοι αμείβονται με μισθούς πείνας.

ΣΥΡΙΖΑ
Βαφτίζει «σχέδιο ανασυγκρότησης» το νέο μνημόνιο
Το προφίλ του πιο αξιόπιστου διαπραγματευτή με την ΕΕ, προσπάθησε να ενισχύσει χτες ο Αλ. Τσίπρας
«Νενικήκαμεν» αναφώνησε χτες απ' την Ομόνοια ο Αλ. Τσίπρας σε μια ομιλία γεμάτη αφορισμούς, βερμπαλισμούς και κενού περιεχομένου συνθήματα όπως ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στη Μέρκελ», ότι είναι κόμματα «του μνημονίου και της χρεοκοπίας» και ότι στις 18 έρχεται μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ «η μεγάλη αλλαγή» και η «ιστορική ανατροπή».
Χωρίς να μπει στον κόπο να εξηγεί το περιεχόμενο αυτής της «αλλαγής», αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι «από τη Δευτέρα η Ελλάδα παίρνει μπρος, ξαναρχίζει να δουλεύει» και πως «αρχίζει μια νέα εποχή των μεγάλων αλλαγών, των μεγάλων μεταρρυθμίσεων» γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ο αξιόπιστος διαπραγματευτής»! Αυτό που δεν είπε βέβαια είναι ότι η Ελλάδα της δουλειάς θα συνεχίσει με όποια κυβέρνηση να βλέπει τον πλούτο που παράγει να τον καρπώνονται τα μονοπώλια, των οποίων την εξουσία δεν αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε ότι στο πλαίσιο της ευρωενωσιακής τους συμμαχίας, οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις έχουν δεδομένα αντιλαϊκό πρόσημο.
Αναπαρήγαγε το κάλπικο δίλημμα «μνημονιακή κυβέρνηση ή αντιμνημονιακή», συγκαλύπτοντας το αντικειμενικό γεγονός ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη, που τόσο επιθυμεί, έφερε την κρίση και η κρίση το μνημόνιο, που αποτελεί πιστό αντίγραφο της στρατηγικής της ΕΕ. Πρόβαλλε μάλιστα, εμπαίζοντας με τον πλέον κυνικό τρόπο τον λαό, σαν παράδειγμα προς μίμηση την Ισπανία που δήθεν«διαπραγματεύτηκε και πέτυχε ευρωπαϊκή οικονομική στήριξη χωρίς Μνημόνιο δημοσιονομικής προσαρμογής»! Οταν η εκεί κυβέρνηση βγάζει κι απ' τη μύγα ξύγκι, ξεζουμίζοντας με άγρια λιτότητα τον ισπανικό λαό που δεινοπαθεί.
Καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες ισχυρίστηκε ότι «πράγματι, η Ευρώπη του Ιουνίου είναι διαφορετική από την Ευρώπη του Μαΐου. Το πολιτικό κλίμα έχει αλλάξει» όταν μόνος τυφλός δεν βλέπει ότι έχει αλλάξει και συνεχίζει να αλλάζει προς το χειρότερο για τους λαούς.

Επιμένει στις αθλιότητες ο ΣΥΡΙΖΑ
Επιμένει στα βρώμικα μέσα για την αποδυνάμωση του ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ. Χτες, η «Αυγή» δημοσιοποίησε επιστολή κάποιου Τ. Παϊραμίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων δηλώνει: «Είμαι 69 ετών και όλα μου τα χρόνια τα έζησα μέσα στην αριστερά (...) από το 1975, στο ΚΚΕ (...) Το 1975 ήμουν γραμματέας της ΚΝΕ και στη συνέχεια μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ». Αναφέρεται, μάλιστα, και στην ιστορία αγώνων του πατέρα του για να καταλήξει: «Θέλω να πω σε κάθε αγωνιστή να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες του καθεστώτος, όπως και στο ΚΚΕ και να δώσει τη μάχη στις εκλογές (...) να βγάλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα», γιατί «ο κομμουνιστής πρέπει να ελίσσεται».
Απ' την επιστολή αυτή συμπεραίνει κανείς πως ο εν λόγω ανήκει ή σχετίζεται με το ΚΚΕ. Η πραγματικότητα, όμως, είναι άλλη. Απ' τη δεκαετία του '90, ο συγκεκριμένος δεν έχει καμία σχέση με το ΚΚΕ. Για μια περίπου εικοσαετία είναι διαγραμμένος απ' αυτό και διαγράφτηκε γιατί στις δημοτικές εκλογές άλλοτε στήριζε τους επίσημους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και άλλοτε τους ανεπίσημους. Σήμερα, προφανώς για τους ίδιους λόγους που άλλοτε στήριζε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ. Δικαίωμά του φυσικά. Αλλά δεν έχει δικαίωμα (ούτε ο ίδιος, ούτε η «Αυγή») να αφήνει να εννοείται ότι έχει την οποιαδήποτε σχέση με το ΚΚΕ, ούτε να εκμεταλλεύεται την ιστορία του πατέρα του, ο οποίος «έφυγε» με το ΚΚΕ στην καρδιά του. Η Λαλιώτικη τεχνική της προπαγάνδας έχει κοντά ποδάρια...