Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Συστρατεύονται με το ΚΚΕ, επιστήμονες - αθλητές - καλλιτέχνες..Τη συστράτευσή τους με το ΚΚΕ, για να βγει το Κόμμα όρθιο και δυνατό από αυτές τις εκλογές, για να γιγαντωθεί ο λαϊκός αγώνας, για να κατακτήσει ο λαός τη διακυβέρνηση που του αξίζει, την κυβέρνηση της εργατικής λαϊκής εξουσίας, δηλώνουν συνδικαλιστές και εκπρόσωποι του μαζικού κινήματος, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών. Ο «Ρ» δημοσιεύει δηλώσεις που καλούν σε συστράτευση για ένα πανίσχυρο ΚΚΕ στις εκλογές.

Νίκος Κατσαρός
Διευθυντής Ερευνών στον «Δημόκριτο»
«Αναγράφω τα όσα έγραφα στο "Ριζοσπάστη", τις παραμονές των βουλευτικών εκλογών του 2009:
«Πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάτι απλό: θαύματα ΔΕΝ γίνονται! Αρα, το να πιστεύει κανείς ότι ένας υπερεθνικός καπιταλιστικός Οργανισμός όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση ή ένα αστικό Κόμμα που ομνύει σ' αυτήν μπορεί να κάνει φιλολαϊκή πολιτική στη σημερινή συγκυρία, απλά ΔΕΝ έχει βάση. Οποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, ή έχει ασυγχώρητες αυταπάτες (υπάρχει πλέον σοβαρή συσσωρευμένη πείρα) ή ψεύδεται! Και οι ψευδόμενοι βέβαια δρουν συνειδητά και με ιδιοτέλεια. Οι αυταπατώμενοι όμως πρέπει επιτέλους να αφυπνιστούν! Είναι τραγικό να εναποθέτουν κάθε φορά τις ελπίδες τους στα αστικά Κόμματα ή στην "καλή" Ευρωπαϊκή Ενωση και κάθε φορά, την επομένη των εθνικών εκλογών ή της υιοθέτησης μιας - κάθε φορά πιο αντιδραστικής - Συνθήκης (Μάαστριχτ, Λισσαβόνα,..) να χάνουν όλο και περισσότερα δικαιώματα, να βουλιάζουν όλο και περισσότερο στην ανασφάλεια, να βλαστημάνε για την επιλογή τους. Ως πότε θα δρουν ως οι ιδανικοί αυτόχειρες που με την ψήφο τους ανεβάζουν στο βάθρο τον δήμιό τους; Φτάνει πια! Είναι καιρός ν' ανοίξουν, τα αυτιά τους στη μόνη φωνή που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ προβλέπει σωστά και λέει την αλήθεια, να δυναμώσουν το ΚΚΕ που αγωνίζεται. Η αυταπάτη είναι "βολική" γιατί επιτρέπει να μην κάνεις τίποτα. Στο τέλος του δρόμου υπάρχει όμως η εξαθλίωση! Πώς θα επιτευχθεί ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης να γίνει η ανταγωνιστικότερη οικονομία παγκοσμίως, ξεπερνώντας αυτή των ΗΠΑ; Είναι προφανές: αποκτώντας μεγαλύτερο ποσοστό ανασφάλιστων, άστεγων, εξαθλιωμένων από τις ΗΠΑ. Ξεκληρίζοντας περισσότερους μικρομεσαίους αγρότες και επαγγελματίες, ιδιωτικοποιώντας ακόμα περισσότερο την Υγεία και την Παιδεία, υποβαθμίζοντας περισσότερο τους μισθούς και τις συντάξεις, μηδενίζοντας τα εργατικά δικαιώματα. Είναι καιρός να ανακοπεί η κατρακύλα προς το Μεσαίωνα και να αρχίσει η ανάκτηση των λαϊκών δικαιωμάτων που χάθηκαν. Ψήφο στο ΚΚΕ. Τώρα!».
Ημασταν αρκετοί που τα λέγαμε αυτά τότε και προφανώς ΔΕΝ γίναμε πιστευτοί από τη μεγάλη πλειοψηφία των εκλογέων που έσπευσαν να φιλοδωρήσουν τα αστικά κόμματα με πολύ υψηλά ποσοστά και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ με εκείνο το τερατώδες 44%. Η συνέχεια είναι σε όλους γνωστή: Συνέβησαν ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ! Ερώτημα: Θα γίνουν τα παθήματα - επιτέλους - μαθήματα; Θα ήταν καιρός καθότι η απόλυτη εξαθλίωση καραδοκεί είτε είναι ήδη Πραγματικότητα για μεγάλο τμήμα του Λαού.
Βέβαια, οι αυταπάτες δεν έπαυσαν να διακινούνται είτε από τα κόμματα του πάλαι ποτέ δικομματισμού ΝΔ/ΠΑΣΟΚ είτε από τα διάφορα εξαπτέρυγα και παραφυάδες τους που στήθηκαν ως αναχώματα και γιγαντώνονται με τις ευλογίες του ΣΕΒ και βοηθούσης της μέχρι αηδίας προβολής τους από τα αστικά MMΕ. Το «νέο ΠΑΣΟΚ»/ΣΥΡΙΖΑ διατείνεται ότι θα διώξει το Μνημόνιο. Σίγουρα... ακριβώς όπως το παλιό ΠΑΣΟΚ έδιωξε τις βάσεις!... Αυτοί που στις 17 Ιούνη θα ψηφίσουν κόμμα του ευρωμονόδρομου, δηλαδή όλο το πολιτικό φάσμα εκτός ΚΚΕ («πλην Λακεδαιμονίων» κατά Κύρκο, όταν μόνο το ΚΚΕ καταψήφιζε το τερατούργημα του Μάαστριχτ), είναι μαθηματικά βέβαιο ότι στις 18 θα βλαστημάνε τη μοίρα τους. Μαζί τους, βεβαίως, θα βλαστημάμε και όσοι έχουμε μεν ψηφίσει διαφορετικά, είμαστε όμως όμηροι της ψήφου των πολλών. Ούτως ή άλλως, για μια ακόμη φορά το κακό θα έχει γίνει. Ο Λαός θα έχει χάσει μια σημαντική μάχη και θα υποστεί τις συνέπειες.
Αυτό που προτείνει το ΚΚΕ, σίγουρα δεν είναι εύκολο ούτε εύπεπτο: εγκατάλειψη του καναπέ, ένταξη στο μαζικό κίνημα και πάλη για τα συμφέροντά μας, για τη λαϊκή εξουσία με αποδέσμευση από ΕΕ και NATO και μονομερή διαγραφή του - ούτως ή άλλως χιλιοπληρωμένου - χρέους. Ομως, τίποτα ποτέ δε χαρίστηκε στους Λαούς. Ολα κερδήθηκαν με επίμονους αγώνες. Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν ο ίδιος ο Λαός συνειδητοποιήσει το συμφέρον της τάξης του και πάρει στα χέρια του την οικονομική και πολιτική εξουσία κάνοντας πέρα τους δυνάστες του. Η ηττοπάθεια δεν έχει θέση: η μόνη σίγουρα χαμένη μάχη είναι η μάχη που δεν δίνεται! Ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά είναι ο μόνος που έχει φιλολαϊκή προοπτική. Κανείς δεν θα μας κάνει δώρα. Τα αστικά κόμματα ψεύδονται ασύστολα όταν λένε ότι νοιάζονται για το Λαό. Για την αύξηση των κερδών των εντολέων τους νοιάζονται. Και προσοχή: Οι «μισθοί Βουλγαρίας» δεν είναι καν ο πάτος του βαρελιού. Υπάρχουν και οι μισθοί Κίνας και οι πιο κάτω, αυτοί της Ινδίας αλλά και αυτοί του Μπαγκλαντές! Αρα, "Είναι καιρός να ανακοπεί η κατρακύλα προς το Μεσαίωνα και να αρχίσει η ανάκτηση των λαϊκών δικαιωμάτων που χάθηκαν. Ψήφο στο ΚΚΕ. Τώρα!"»

Χρύσα Ρώπα
Ηθοποιός
«Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί είναι η μόνη φωνή που με πείθει. Εχω τις ενστάσεις μου, αλλά είναι και το μόνο κόμμα με το οποίο συμφωνώ στα περισσότερα απ' αυτά που πιστεύει και υπερασπίζεται. Διαφωνώ κάθετα με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που μας κυβερνούν τόσα χρόνια, αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι το νέο ΠΑΣΟΚ. Από τις προηγούμενες ακόμη εκλογές είχα αυτή την αίσθηση και επιβεβαιώθηκα. Βαρέθηκα τα μυστικά και τα ψέματα αυτών των κομμάτων, που καλλιεργούν το έδαφος της απάτης. Κανείς δε μιλάει καθαρά, εκτός από το ΚΚΕ».

Παντελής Θαλασσινός
Τραγουδοποιός
«Το μόνο κόμμα που θα συνεχίσει αγόγγυστα την πάλη για την αποτροπή της νέας λαίλαπας θα είναι το ΚΚΕ. Το χει αποδείξει η ζωή. Γιατί η επομένη των εκλογών είναι εξίσου μια σκληρή μέρα. Τι θα γίνει με τους ήδη άνεργους; Τι θα γίνει με τις συντάξεις και τους μισθούς πείνας, με τις παροχές, με τα Δημόσια ταμεία; Με το να λένε όχι άλλα μέτρα σημαίνει ότι αυτά που υπάρχουν, έχουν καλώς; Ποιος θα αντισταθεί; Αν αποδυναμωθεί το ΚΚΕ, είναι σαν να αποδυναμώνεσαι ο ίδιος, γιατί ποιος θα τρέξει, ποιος θα φωνάξει, ποιος θα αντισταθεί για σένα; Οταν τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα, θα είναι απασχολημένα, με την εξουσία; Ηδη από το "όχι στα μέτρα", συζητούν για επαναδιαπραγμάτευση. Γι' αυτό μην ακούτε τις φάλτσες φωνές τους. Μη ρίχνετε άλλο νερό στο κρασί σας, έχει γίνει ήδη νερό! Ισχυρό ΚΚΕ. Αυτό είναι το κέρδος μας».

Γιώργος Σαρρής
Τραγουδοποιός
«Οι μεγάλες κρίσεις εκτός από μαυρίλα, γεννάνε ξανά και μεγάλα όνειρα και προσδοκίες. Για μένα, σε μια τέτοια στιγμή που ο χρόνος επιταχύνεται και τα άλλοτε μακρινά μοιάζουν πιο κοντινά από ποτέ, το να παραιτείται ειδικά ένας καλλιτέχνης από τα σπουδαία οράματα και το στόχο της αλλαγής του κόσμου δεν πονάει απλά, αλλά μου φαίνεται κάτι εντελώς ακατανόητο και τρελό.
Προσωπικά δεν ψηφίζω ΚΚΕ επειδή απλά είναι το κόμμα των αγώνων και των θυσιών, αλλά γιατί είναι το κόμμα που τόλμησε να ανοίξει διάπλατα την πόρτα για τη μεγάλη ελπίδα της πραγματικής ανατροπής και της νίκης του λαού με τη λαϊκή εργατική εξουσία. Ψηφίζω ΚΚΕ και στέκομαι στο πλάι των μελών του στους καθημερινούς αγώνες γιατί με έκαναν να πιστέψω πως μπορούμε. Και μάλιστα, πως μπορούμε όχι στη δευτέρα παρουσία όπως χυδαία λένε όλοι οι άλλοι σε ένα περίεργο πυρ ομαδόν εναντίον του ΚΚΕ, αλλά σύντομα αν το πιστέψουμε και αποφασίσουμε να κάνουμε τα πρώτα βήματα που δεν είναι άλλα από την έντονη και μαζική ενεργοποίηση στα συνδικάτα και τις συλλογικότητες. Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί βαρέθηκα να βουλιάζω στο βάλτο του εφικτού και πιο πολύ βαρέθηκα να δέχομαι, παριστάνοντας μάλιστα τον Αριστερό ή τον τρελό, ότι η μόνη λύση είναι η διαχείριση και η σωτηρία ενός συστήματος που πρέπει να είναι κανείς θεόστραβος για να μη βλέπει πως καταρρέει σκορπώντας εξαθλίωση ή και θάνατο γύρω. Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί με έκανε ξανά να δω στο χάρτη του αύριο του δικού μας και των παιδιών μας αυτές τις υπέροχες "χώρες" που οι άλλοι έχουν καταλήξει στο "λογικό" συμπέρασμα πως δεν υπάρχουν».

    ,
Γιώργος Κεντρωτής
Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου
ΚΟΥΚΟΣ
«Στις επόμενες εκλογές δεν πρέπει να επικρατήσουν λογικές που λένε ότι μπορούν οι λαοί να ζήσουν καλύτερα στο πλαίσιο της σημερινής Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην οποία επικρατούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και όχι των λαών, γιατί τάχα φυσάει ένας νέος αέρας στην Ευρώπη. Ολα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και τα άλλα, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις και παραλλαγές τους, επιδιώκουν να παραπλανήσουν τις λαϊκές μάζες που υποφέρουν από τα δυσβάστακτα και αδιέξοδα μέτρα που επιβάλλει η διάσωση του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Θέλουν να τις πείσουν ότι η μονόπλευρη λιτότητα είναι τάχα προς το συμφέρον "της χώρας", για να αποφύγουμε "τα χειρότερα".
Η πολιτική αυτή πρέπει να ηττηθεί, να μην καταφέρουν να αποδυναμώσουν το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που λέει στο λαό την αλήθεια και δίνει όλες του τις δυνάμεις για την άμεση ανακούφιση των εργαζομένων, ανοίγοντας ταυτόχρονα τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο προς όφελος του λαού, με το πέρασμα της εξουσίας στον οργανωμένο λαό, την πλήρη άρνηση πληρωμής του συνόλου του "χρέους" ως μη χρωστούμενο από το λαό, γιατί δεν "τα φάγαμε μαζί", και την ανάπτυξη της χώρας και της οικονομίας έξω από τα αντιλαϊκά πλαίσια της ΕΕ των μονοπωλίων. Στις 17 Ιουνίου ψήφος στο ΚΚΕ για να είναι πρωταγωνιστής στις εξελίξεις το εργατικό και ευρύτερα το λαϊκό κίνημα και όχι οι κάθε λογής υπηρέτες αυτών που κλέβουν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι».
    ,
Κωνσταντίνος Τζιδημόπουλος
Oμοσπονδιακός προπονητής Ολυμπιονίκη TAE KWON DO, Αλέξανδρου Νικολαΐδη

«Στηρίζω ΚΚΕ γατί λέει την αλήθεια και δεν παίζει παιχνίδια με την αγωνία του κόσμου για το "αύριο", δε χαϊδεύει αυτιά, δεν προτείνει εύκολες λύσεις που δελεάζουν. Γιατί δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Αυτό το αποδεικνύει η ζωή καθημερινά, το αποδεικνύει ο ίδιος ο αθλητισμός στον οποίο συμμετέχουμε. Κανένας στόχος, καμία επίδοση, καμία επιτυχία και κατάκτηση δεν ήταν ούτε θα είναι εύκολη. Ολα στηρίζονται στην πίστη, στην ικανότητα και στη θέληση να ξεπεράσεις όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες που έχεις. Αυτό το γνωρίζει όλος ο αθλητικός κόσμος. Αυτή είναι η αλήθεια.
Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί μετά τις εκλογές είναι το μόνο κόμμα που αταλάντευτα θα βρίσκεται στο πλευρό των αδικημένων, των πιεσμένων από τα μέτρα εργαζομένων, ανεξάρτητα από εκλογικά αποτελέσματα. Γιατί έρχονται δύσκολες μέρες για το λαό και τη νεολαία μας. Δικαιώματα θα αμφισβητηθούν πολύ περισσότερο απ' ό,τι σήμερα. Ενα από αυτά, το δικαίωμα στον αθλητισμό αποτελεί ήδη πολυτέλεια για την πλειοψηφία των νέων ανθρώπων. Ιδιαίτερα αυτοί χρειάζονται δύναμη στον αγώνα τους. Χρειάζονται ένα ισχυρό ΚΚΕ, αποκούμπι στα μεγάλα εμπόδια που θα τους βάλει η κυβέρνηση, είτε μπλέ είτε ροζ με πράσινες βούλες.