Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

«Αναπαραδιάρης»... με προσόνταΜε την επίκαιρη σατιρική φωνή τουΓεωργίου Σουρή, μέσω τριών μονόπρακτών του, με γενικό τίτλο «Θα τρελαθούν κι αφεντικά, θα τρελαθούν και δούλοι» ξεκινάει περιοδεία, ο θίασος«Βήματα» των Ελένης Γερασιμίδου και Αντώνη Ξένου, αρχής γενομένης στις 25/6από το αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς. Τη σύνθεση των κειμένων έκανε η ηθοποιός - θεατρολόγος Μαρία Μάλλιου, η οποία συνυπογράφει τη σκηνοθεσία με την Ελένη Γερασιμίδου. Παίζουν (αλφαβητικά):Ελένη Γερασιμίδου, Βασίλης Μπατσακούτσας, Αγγελική Ξένου, Αντώνης Ξένος. Σκηνικά - κοστούμια:Κώστας Βελινόπουλος. Μουσική:Δημήτρης Λέκκας, Φίλιππος Περιστέρης. Χορογραφία: Αγγελος Χατζής
«Ο μεγάλος σατιρικός συγγραφέας» - επισημαίνει ο Αντώνης Ξένος - «παραμένει επίκαιρος καθώς και οι καταστάσεις που περιγράφει είναι πανομοιότυπες μ' αυτές που ζούμε σήμερα. Χρεοκοπία, πτώχευση, φόροι, ρουσφέτια, παραγοντισμοί».
Για τα τρία μονόπρακτα μίλησε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου η Ελένη Γερασιμίδου. Το μονόπρακτο «Ο αναπαραδιάδης» αναφέρεται στην απελπισία ενός νεαρού δικηγόρου που τον οδηγεί στο να παντρευτεί μια αδέκαρη γεροντοκόρη, ώστε να γλιτώσει το φόρο επιτηδεύματος, για τον οποίο τον κατατρέχει ο ενωμοτάρχης αδελφός της.
«Δεν έχει τα προσόντα», τιτλοφορείται το δεύτερο μονόπρακτο «στο οποίο» - συμπλήρωσε η Μαρία Μάλλιου - «ένας ανειδίκευτος άντρας επιμένει να διοριστεί στο Δημόσιο, με τη βοήθεια βουλευτή και τελικό σκοπό το γάμο με μοδίστρα όμορφη και με προίκα».
Το τρίτο, «Η Περιφέρεια» αναφέρεται στον παραγοντισμό που κυριαρχεί στην πολιτική ζωή και τον επηρεασμό των ψηφοφόρων από τον κομματάρχη.
Η παράσταση εμπλουτίζεται με κείμενα από τον «ΡΩΜΗΟ», τη σατιρική εφημερίδα του Σουρή. Επιμέλεια video: Κώστας Σταματόπουλος.
Ακολουθούν παραστάσεις: 26/6 «Green Theatre» στη Νεμέα, 28/6 «Θέατρο Βουνού» στην Καστοριά. 29/6 Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης. 30/6 Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, κ.ά.