Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ Σε εξέλιξη το σχέδιο εξόδου από την κρίση σε βάρος του λαού - Αυταπάτες με ... ζάχαρη ο Τσίπρας.Ιδιωτικοποιήσεις και αντεργατικές «διαρθρωτικές ανατροπές» ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων
Τα μέτρα που ετοιμάζεται να προωθήσει η συγκυβέρνηση έχουν για στόχο να πληρώσει την κρίση ο λαός για να σωθεί η πλουτοκρατία
Επεξεργασμένο «σχέδιο εξόδου από την κρίση», προς όφελος εννοείται της πλουτοκρατίας, που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα λιτότητας και «διαρθρωτικές αλλαγές» που κατεδαφίζουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στους επικεφαλής της τρόικας ο Α. Σαμαράς,επιβεβαιώνοντας στην πράξη την αποφασιστικότητα της νέας συγκυβέρνησης να τηρήσει πλήρως τις δεσμεύσεις έναντι των εταίρων και δανειστών.
Αν και η κυβέρνηση προβάλλει σε πρώτο πλάνο το πακέτο των γενναίων αποκρατικοποιήσεων και τα «λουκέτα» σε δεκάδες φορείς του Δημοσίου, ως δείγμα γραφής της βούλησής της να τηρήσει τις δεσμεύσεις, όμως πρόκειται μόνο για ένα από τα μέτωπα του γενικευμένου πολέμου κατά των λαϊκών συμφερόντων που σχεδιάζει να εξαπολύσει τους επόμενους μήνες.
Στο επίκεντρο, παρά την απατηλή εικόνα που καλλιεργείται, θα βρεθούν οι αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές σε εργασιακό και ασφαλιστικό, που υπηρετούν τη στρατηγική της «εσωτερικής υποτίμησης», δηλαδή της παραπέρα μείωσης των μισθών και των συντάξεων, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις και τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές»,δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, μετά τη συνάντηση με τον Γ. Ράιχενμπαχ,προαναγγέλλοντας την πλήρη υλοποίηση των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται στο νέο μνημόνιο, όπως ο καθορισμός του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, αλλά και η «ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης».
Στην ημερήσια διάταξη είναι επίσης νέες περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, καθώς και δραστική συρρίκνωση του κράτους μέσω μαζικών απολύσεων - ή «εργασιακής εφεδρείας», που είναι εξίσου αντεργατικό μέτρο - καθώς και νέες περικοπές δαπανών φαρμακευτικής και υγειονομικής περίθαλψης. Τα μέτρα αυτά, όπως και η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος που θα φέρει νέες απαλλαγές για το κεφάλαιο και νέα χαράτσια για το λαό, θα γίνουν πιο συγκεκριμένα όταν εξειδικευτεί το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Αυταπάτες με ... ζάχαρη
Να μην ξεπουληθεί η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ζητάει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δε λέει τίποτα για το ότι πρέπει να πάψει να εφαρμόζεται η ολέθρια πολιτική της ΚΑΠ, που έχει οδηγήσει την εγχώρια παραγωγή ζάχαρης σε δραματική συρρίκνωση. Ο Αλ. Τσίπρας, για καθαρά λόγους δημιουργίας επικοινωνιακών εντυπώσεων, με αφορμή την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου έναντι πινακίου φακής. Το πρόβλημα, βέβαια, δεν είναι το τίμημα που θα ξεπουληθεί η ΕΒΖ. Το πρόβλημα είναι η εφαρμοζόμενη πολιτική σε όφελος των μονοπωλίων. Γιατί η πολιτική αυτή έκλεισε τα εργοστάσια ζάχαρης και αν στο παρελθόν κάναμε εξαγωγές, τώρα εισάγουμε πάνω από το 50% των αναγκών μας, γιατί έτσι αποφάσισε η ΚΑΠ της ΕΕ με την αναθεώρηση του Κανονισμού Ζάχαρης.
Το ίδιο γίνεται και με το αγελαδινό γάλα. Επιβάλλει ποσόστωση 800.000 τόνους, όταν ο λαός χρειάζεται 1.500.000 τόνους. Παράγουμε μια σειρά καλά και ποιοτικά προϊόντα και δεν μας έλειψαν ούτε τα πιστοποιημένα, ούτε τα σήματα ποιότητας. Ομως παραμένουν απούλητα, γιατί η ενιαία εσωτερική αγορά της ΕΕ, που ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ, επιτρέπει τις αθρόες εισαγωγές φτηνότερων ίδιων προϊόντων. Δηλαδή, αν και παράγουμε καλά σε πληθώρα (πατάτες, λάδι, κρασί, πορτοκάλια, κηπευτικά κ.ά.) σαπίζουν στο χωράφι. Γιατί για τους εμποροβιομήχανους οι εισαγωγές αποφέρουν υψηλότερα κέρδη. Αυτή την ολέθρια πολιτική υποστηρίζει και προωθεί η ΕΕ του κεφαλαίου. Και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που συνεχίζει να κάνει από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι να συνεχίζει να καλλιεργεί αυταπάτες, ότι η ΕΕ του κεφαλαίου μπορεί να πιεστεί και να γίνει φιλολαϊκή και να είναι υπέρ των μικρομεσαίων αγροτών και των εργαζομένων.