Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Σπίθα και Κίνηση ανεξαρτήτων πολιτών κατά ΣΥΡΙΖΑ


Με την συνέντευξη του κ.Τσίπρα στην εκπομπή της ΝΕΤ Πρωινή Ενημέρωση οι μάσκες για τον ίδιο και το κόμμα του έπεσαν. 
Η κυνική ομολογία του κ.Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε και αποτελεί το ανάχωμα της λαϊκής οργής (και ως εκ τούτου τον διασώστη και το αμορτισέρ του συστήματος απ? την λαϊκή αντίδραση) καθιστά οποιαδήποτε ανάλυση για το ''φαινόμενο'' ΣΥΡΙΖΑ περιττή.

Παρακάτω τα ακριβή του λόγια:

«Θα σας έλεγα δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε και ένα ανάχωμα στην ανεξέλεγκτη κοινωνική σύγκρουση, η οποία ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα, γιατί αποτέλεσε μία ύστατη ελπίδα ανάκτησης της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος»

Ο ίδιος ο κ.Τσίπρας ομολόγησε δημόσια αυτό που κάποια μέλη του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών - ΣΠΙΘΑ φανταζόντουσαν και φοβόντουσαν, αλλά δεν ήθελαν να πιστέψουν και να παραδεχτούν. Η ίδια η ομολογία Τσίπρα δικαιώνει αυτομάτως τον Μίκη Θεοδωράκη και τα περισσότερα μέλη της Σπίθας για την επιφυλακτικότητα τους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, για το κατά πόσο εννοεί αυτά που λέει ή για το κατά πόσο θα έκανε πράξη αυτά που έλεγε προεκλογικά σε περίπτωση που γινόταν κυβέρνηση στις 17 Ιουνίου. 

Η Ελλάδα όμως δεν χρειάζεται έναν νέο Ανδρέα Παπανδρέου, ούτε ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου η Ελλάδα τους πλήρωσε και τους πληρώνει ακόμα πολύ ακριβά.

Ο κ.Τσίπρας ομολόγησε με απροκάλυπτη κυνικότητα ότι το κόμμα του και ο ίδιος ουδεμία διάθεση και θέληση είχαν και έχουν, να ριζοσπαστικοποιήσουν την πολιτική τους συνδυάζοντας το πατριωτικό και το εθνικό στοιχείο, ώστε να δώσουν τις ανατρεπτικές λύσεις που χρειάζεται η πατρίδα μας για να βγει απ? το αδιέξοδο. Να κόψουν τον γόρδιο δεσμό με το σπαθί...

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλησε ποτέ με όρους πατρίδας και με όρους λογικής στον Ελληνικό λαό κατά την προεκλογική περίοδο. Επικαλείται συχνά το Ε.Α.Μ αλλά ουδεμία σχέση έχει με αυτό. Όπως έγραψα και σε κάποιο σχόλιό μου για τον κ.Κουβέλη, αριστερά σημαίνει ρήξη, ανατροπή, ριζοσπαστισμός και επανάσταση. Αν βγάλεις αυτά τα στοιχεία απ' την αριστερά, παύει αυτομάτως να είναι αριστερά και γίνεται κέντρο. Φαίνεται ότι ακριβώς το ίδιο ισχύει για τον κ.Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με το περίεργο, ανεξήγητο και αστείο κόμπλεξ μίας σύγχρονης αλλά περίεργης και αστείας αριστεράς, ο κ.Τσίπρας και οι συνιστώσες του φοβόντουσαν και απέφευγαν ακόμα και να αρθρώσουν την λέξη πατρίδα και την λέξη έθνος. Μίλησαν και λειτούργησαν καθαρά με βάση το κομματικό τους συμφέρον και απεμπόλησαν απ΄ την αρχή την δημιουργία ενός Μεγάλου Παλλαϊκού Πατριωτικού Αντιμνημονιακού Μετώπου, του μετώπου ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α (Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση), με συμμετέχοντες όλους τους πατριώτες αντιμνημονιακούς Έλληνες, απ΄ την πατριωτική δεξιά έως την πατριωτική αριστερά, όπως εύστοχα το οραματίστηκε ο ηγέτης της ΣΠΙΘΑΣ Μίκης Θεοδωράκης πιάνοντας για μια ακόμα φορά σε κρίσιμη ιστορική περίοδο 100% τον παλμό της εποχής και τις τωρινές ανάγκες της πατρίδας, για να βγει αυτή απ΄ το αδιέξοδο. 

Με την ομολογία του αυτή ο κ.Τσίπρας απέδειξε ότι τα όσα έλεγε περί καταγγελίας του μνημονίου και κατάργηση των δανειακών συμβάσεων ήταν λόγια για εσωτερική λαϊκή κατανάλωση και ψηφοθηρία. Η στάση του μετεκλογικά και οι τελευταίες δηλώσεις του το αποδεικνύουν περίτρανα. 

Ο δύσβατος αλλά μοναδικός ρεαλιστικός δρόμος που προτείνει το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών - ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη, γίνεται πια μονόδρομος για την Ελλάδα. 

Οι οικονομικά συμφέρουσες κοινοπραξίες με οποιαδήποτε χώρα δεχθεί να συμπράξει με την δική μας χώρα, ανεξάρτητα αν βρίσκεται στην Δύση, την Ανατολή, τον Βορρά ή τον Νότο, είναι η μόνη ρεαλιστική και παράλληλα εθνική και υπερήφανη διέξοδος για την πατρίδα μας, μακριά από προδοτικά μνημόνια και προδοτικές δανειακές συμβάσεις που παραδίδουν την εθνική μας κυριαρχία, συμβάλλουν στο ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου και οδηγούν τον λαό μας με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική εξαθλίωση, την λιτότητα, την απελπισία και τις αυτοκτονίες.

Χρήστος Ανδρέου
ΣπιθιστήςNikos Theodorakis Εγώ απλά λέω κάλιο αργά πάρα ποτέ να ξεσκεπαζεται κι από άλλους ο ΣΥΡΙΖΑ, να σκεφτεί κανείς ότι ο Μίκης σκεφτόταν να είναι επικεφαλής του επικρατείας τους. Ο κύριος Ανδρέου σκοπίμως ξεχνά ότι δικαιώνεται και το ΚΚΕ. Υπομονή ποτέ δεν είναι αργά.