Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ζήσαμε να το δούμε και αυτό από τον Μίκη...

  Η αφορμή δόθηκε περίπου ενάμιση μήνα πριν, όταν ο Στέφανος Κορκολής ανέβηκε στη σκηνή του κινηματογράφου «Τριανόν» , -με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας «Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια» σε σκηνοθεσία Αστέρη Κούτουλα-, κι έκανε το μουσικό πρόλογο της ταινίας που βασίζεται στα έργα του Μίκη Θεοδωράκη.

  Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης βρισκόμενος στο κοινό, τον παρακολούθησε και η εκτίμηση στο πρόσωπο του Κορκολή δεν άργησε να έρθει. Η αγάπη των δύο συνθετών για τη μουσική έφερε συχνότερες συναντήσεις και μια συνεργασία που όλα δείχνουν πως θα έχει τεράστια επιτυχία.


  Για πρώτη φορά, ο Μίκης Θεοδωράκης δίνει στο Στέφανο Κορκολή έργα του για σόλο πιάνο κι εκείνος τα εκτελεί τα σπουδαία έργα του Θεοδωράκη, με τον δικό του μοναδικό τρόπο στο πιάνο.

  Οι επιστολές που αντάλλαξαν οι δύο συνθέτες έρχονται να επιβεβαιώσουν τη βαθιά εκτίμηση και αγάπη που τρέφει ο ένας για τον άλλον, με τον σπουδαίο Έλληνα δημιουργό να γράφει προς το Στέφανο Κορκολή:

  «Είμαι βέβαιος ότι στο πρόσωπο σου η μουσική μου θα βρει έναν ιδανικό ερμηνευτή και πρεσβευτή της προς το ελληνικό και διεθνές κοινό».