Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

Την αναβάθμιση των φυλακών ξεκίνησε από σήμερα νωρίς το πρωί η κυβέρνηση, ειδικά σεμινάρια ανατέθηκαν σε καθηγητές της εγκληματικότητας!!! .


Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων στο γραφείο του εισαγγελέα και του ανακριτή οδηγήθηκαν η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής και οι υπόλοιποι συλληφθέντες. Οι συλληφθέντες, με πρώτο τον Νίκο Μιχαλολιάκο φορώντας χειροπέδες, βγήκαν από τη ΓΑΔΑ συνοδεία αστυνομικών για να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Οι συλληφθέντες αρχικά θα οδηγηθούν στο γραφείο του εισαγγελέα, όπου θα ασκηθούν οι ποινικές διώξεις και στη συνέχεια στο γραφείο του ανακριτή. Αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.
Η ευρεία επιχείρηση συλλήψεων ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε τις πρωϊνές ώρες του Σαββάτου. Μέχρι τώρα, έχουν συλληφθεί ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Ηλίας ΚασιδιάρηςΗλίας Παναγιώταρος, Ιωάννης Λαγός καιΝίκος Μίχος. Εχουν συλληφθεί επίσης ο αρχηγός της  οργάνωσης της Νίκαιας Γ. Πατέλης και άλλα μέλη αυτής της οργάνωσης. Από την εισαγγελία έχουν εκδοθεί πάνω από 34 εντάλματα σύλληψης, από τα οποία τα έξι αφορούν βουλευτές και δύο αστυνομικούς. Συνολικά έχουν γίνει γίνει 20 συλλήψεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Η. Παναγιώταρος συνελήφθη στη ΓΑΔΑ, όπου πήγε να διαμαρτυρηθεί για τις συλλήψεις και μάλιστα έκανε προηγουμένως και δηλώσεις στους δημοσιογράφους που βρίσκονται εκεί. Ομοίως και ο Ν.Μίχος. Ολοι οι συλληφθέντες κρατούνται στη ΓΑΔΑ.
Διαφεύγει της σύλληψης ο βουλευτής Χρήστος Παππάς, παρά τις έρευνες στην Αθήνα και στην επαρχία. Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία αναζητούνται άλλα 12 άτομα
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενοχοποιείται για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή από τηλεφωνικές επικοινωνίες του με μέλη της, οι οποίες προέκυψαν από την άρση τού απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Παράλληλα, μία ανθυπαστυνόμος, σε βάρος της οποίας είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, παρουσιάστηκε μόνη της στην υπηρεσία της, στην Ασφάλεια Πειραιά, όπου και συνελήφθει.
Κατά τη διάρκεια κατ' οίκον έρευνας σε σπίτι του Ν. Μιχαλολιάκου βρέθηκαν ένα περίστροφο, ένα πιστόλι και μια καραμπίνα που κατείχε παράνομα. Τα όπλα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, όπου θα πραγματοποιηθεί βαλλιστικός έλεγχος. Βρέθηκαν επίσης 43.000 ευρώ.
Στην οικία της Ανθυπαστυνόμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, πιστόλι ρέπλικα, μαχαίρι με σιδερογροθιά, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), τέσσερα μαχαίρια-πεταλούδα, τέσσερεις σουγιάδες, τρεις σιδερογροθιές, δυο χατζάρες, είκοσι φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου G3, τέσσερα καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες-δυναμιτάκια και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.
Έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή
Με εντολή του φρούραχου της Βουλής, το πρωί, αποκλείστηκε ο πρώτος όροφος του κτιρίου της Βουλής όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στα οποία έγινε έρευνα.
Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση οι συλλήψεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντάλματα σύλληψης του Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλά και σε βάρος των στελεχών και βουλευτών του κόμματος, εκδόθηκαν με βάση το πόρισμα του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, για το κατά πόσον η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. 
Το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, επιτρέπει τη σύλληψη βουλευτών, ακόμη και χωρίς να έχει προηγηθεί άρση της ασυλίας τους, ενώ δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποιο αδίκημα για να προβούν οι Αρχές στη σύλληψη των μελών, καθώς αρκεί και μόνο η συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. Παράλληλα, στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφέρεται ότι ερευνάται το αδίκημα γιαξέπλυμα βρώμικου χρήματος