Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013

Όσο ο λαός δεν οργανώνει με σωστό προσανατολισμό τον αγώνα του.... Δεν πρόκειται από μόνη της να σταματήσει την επίθεση η Αστική τάξη στα δικαιώματα του στην ίδια του τη ζωή... Λαιϊκή Εξουσία τώρα!!!


Μπαράζ από νέα μέτρα αντιλαϊκής κλιμάκωσης περιλαμβάνονται στο«μνημόνιο συνεννόησης»ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα, που υπογράφηκε φέτος τον Ιούλη, δημοσιοποιήθηκε από την Κομισιόν και το ΔΝΤ, στο πλαίσιο των εκθέσεων αξιολόγησης και δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Οικονομικών στη δημοσιότητα η «ανεπίσημη μετάφραση».
Με το συγκεκριμένο κείμενο δίνονται οι γενικές κατευθύνσεις της αντιλαϊκής πολιτικής, οι οποίες εξειδικεύονται στη συνέχεια από τη συγκυβέρνηση και τους ιμπεριαλιστικούς Οργανισμούς.  
Στις αντιλαϊκές δράσεις που αναλαμβάνει να προωθήσει η συγκυβέρνηση, πολλές από τις οποίες συνδέονται με την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου, περιλαμβάνονται και οιπαρακάτω:
1. Θέσπιση νομοθεσίας για την ενσωμάτωση των διατάξεων του δημοσιονομικού συμφώνου της ΕΕ. Προβλέπεται η καθιέρωση «αυτόματου μηχανισμού διόρθωσης», δηλαδή η
άμεση ενεργοποίηση πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων, σε περίπτωση «αποκλίσεων» από τον κρατικό προϋπολογισμό. Προβλέπεται για τον Οκτώβρη του 2013.
2. Να νομοθετηθεί η δυνατότητα του Δημοσίου για κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών,για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία. Το μέτρο ήδη έχει νομοθετηθεί από τη συγκυβέρνηση.
3. Προετοιμάζεται η έναρξη των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών για τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες. Μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη θα έχουν προταθεί «συγκεκριμένα βήματα» για την άρση της προβλεπόμενης σήμερα προστασίας.
4. Συνολική επανεξέταση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης του ΟΑΕΕ, με στόχο να εντοπίσουν όλες τις ισχύουσες εξαιρέσεις και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των ποσοστών είσπραξης, με «πιο αποτελεσματικές» διαδικασίες πληρωμής». Πρόκειται για τις μεθοδεύσεις αύξησης των εισφορών, αλλά και για το μέτρο των κατασχέσεων σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων.
5. Σε ισχύ παραμένει και για το 2014 το χαράτσι του επιτηδεύματος στους αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες.
6. Νέο τσεκούρι πέφτει στις επικουρικές συντάξεις από το 2014. Στόχος η «συνεχής ισορροπία μεταξύ ασφαλιστικών εισφορών και παροχών».
7. Ακόμη 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι περνάνε σε προγράμματα κινητικότητας μέχρι το τέλος του 2013. Επίσης, μπαίνει ο στόχος να προετοιμαστούν τα προγράμματα κινητικότητας για το 2014.
8. Νέο τσεκούρι πέφτει και στις δαπάνες για υγειονομική περίθαλψη. Η δημόσια δαπάνη για φάρμακα προβλέπεται να υποχωρήσει στο 1% του ΑΕΠ για το 2014.
9. Προδιαγράφονται οι νέες ελαφρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές από την πλευρά της εργοδοσίας. Μέχρι τέλος Σεπτέμβρη θα έχει ετοιμαστεί το σχέδιο για την επανεξέταση των εισφορών Κοινωνικής Ασφάλισης, με στόχο τη μείωσή τους και την αντίστοιχη «προσαρμογή των παροχών από τα Ταμεία», ώστε να εφαρμοστεί σταδιακά στην 3ετία 2014-2016. Να σημειωθεί ότι οι ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών μειώθηκαν κατά 1,1% μετά την κατάργηση της εισφοράς τους σε Εργατική Εστία και Εργατική Κατοικία. Νέος στόχος είναι η εξεύρεση «τρόπων» για την παραπέρα σταδιακή καρατόμηση (3,9%), ώστε η σούμα να φτάσει στο 5%.
10. Η κυβέρνηση δεσμεύεται να νομοθετηθεί το νέο καθεστώς φορολογίας της ακίνητης περιουσίας. Πρόκειται για το λεγόμενο «ενιαίο τέλος ακινήτων» με το οποίο έρχονται να χαρατσώσουν αγροτεμάχια, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα κ.ά.
11. Δεσμεύεται ακόμα να παρουσιάσει αναλυτική λίστα περιττών φόρων και εισφορών και να τους εξαλείψει ή να τους μεταφέρει (και τη σχετική δαπάνη) στον προϋπολογισμό της κεντρικής κυβέρνησης. Πρόκειται για την προετοιμασία της κατάργησης των «φόρων υπέρ τρίτων», που αποδίδονται σε ασφαλιστικά ταμεία.
12. Κωδικοποίηση όλης της υπάρχουσας νομοθεσίας γύρω από τις εργασιακές σχέσεις μέχρι το Δεκέμβρη του 2013, με στόχο την παραπέρα ανατροπή τους.
13. Να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για τις αναδιαρθρώσεις σε ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ και να εφαρμοστούν μέχρι το Δεκέμβρη του 2013. Λόγος γίνεται για τη «σημαντική μείωση του μεγέθους τους πριν από την αποκρατικοποίηση ή την εξυγίανση». Σφίγγουν τη θηλιά με την«εφαρμογή των κανόνων» για τις κρατικές ενισχύσεις.
14. Μέχρι το τέλος του 2013, να μεταβιβαστούν στο ΤΑΙΠΕΔ 1.000 «εμπορικά βιώσιμα» ακίνητα, τα οποία στη συνέχεια θα πωληθούν σε ιδιώτες. Επιπλέον, να ετοιμαστεί σχέδιο για την τιτλοποίηση, την άμεση ιδιωτικοποίηση δημόσιων ακινήτων. Ειδικά, αναφορά γίνεται στα 80.000 ακίνητα που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ.
15. Να πληρωθούν οι οφειλές του Δημοσίου σε ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση.
16. Θέσπιση νομοθεσίας για την αναδιάρθρωση και στη συνέχεια την πλήρη ιδιωτικοποίηση τηςΔΕΗ.
17. Αναθεώρηση στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων, προκειμένου να ισχύσουν από το 2016.