Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

Σε εξέλιξη κινητοποίηση στα πλευρικά διόδια στον κόμβο Μεγάρων.

Σε εξέλιξη αυτή την ώρακινητοποίηση στα πλευρικά διόδια στον κόμβο Μεγάρωνπου διοργανώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μεγάρων - Νέας Περάμου για την κατάργηση όλων των διοδίων.

Εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής άνοιξαν την μπάρατων πλευρικών διοδίων και η διέλευση των οχημάτων είναι ελεύθερη. Στο σταθμό των διοδίων υπάρχουν άνδρες της αστυνομίας και των ΜΑΤ.

Στην περιοχή εκτός από τις νέες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων που μπήκαν σε εφαρμογή στα ήδη υπάρχοντα διόδια του εθνικού οδικού άξονα Ελευσίνας - Κορίνθου, προστίθενται και δυο νέοι σταθμοί διοδίων στις δυο οδικές διακλαδώσεις Μεγάρων και Νέας Περάμου, τόσο στο ρεύμα εισόδου όσο και στο ρεύμα εξόδου.

Έτσι οι διερχόμενοι οδηγοί θα επιβαρύνονται για τη διέλευση των 2 νέων σταθμών και συγκεκριμένα κατά 1,40 ευρώ στον σταθμό της Νέας Περάμου και κατά 0,90 ευρώ στο σταθμό των Μεγάρων. Όμως σε αυτό το κόστος επιβάρυνσης θα πρέπει να προστεθεί και το κόστος της νέας επιβάρυνσης που ισχύουν για τη διέλευση των ήδη υπαρχόντων σταθμών είσοδο και έξοδο Ελευσίνας - Κορίνθου.

Τώρα οι οδηγοί θα πληρώνουν 4,60 ευρώ για τη διέλευση από το συγκεκριμένο τμήμα της ΕΟ, ενώ μέχρι τώρα πλήρωναν 3,10, δηλαδή θα πληρώνουν επιπλέον 1,50 ευρώ για τη διέλευση 2 σταθμών συν το 1,40 για τα νέα διόδια της Νέας Περάμου και 0,90 ευρώ για τα διόδια των Μεγάρων.