Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

Τα Πρωτεία έχουν τα Χανιά... και μείον 15%...

 
Σε ακινησία τέθηκαν σχεδόν 135.000 αυτοκίνητα μέσα σε δύο μήνες, εξαιτίας των τελών κυκλοφορίας και των άλλων χαρατσιών, με τα οποία επιβαρύνονται οι ιδιοκτήτες τους. Αυτό προκύπτει από στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, ύστερα από Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων. Στην απάντηση αναφέρεται πως στο διάστημα από την 1η Νοέμβρη 2013 μέχρι τις 13 Γενάρη 2014 παραδόθηκαν οι πινακίδες για 134.963 αυτοκίνητα. Όπως διευκρινίζεται, τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν αφορούν τις περιπτώσεις πριν από αυτό το διάστημα. Επομένως σε ετήσια βάση ο αριθμός θα είναι αρκετά μεγαλύτερος. 
 Η ΔΟΥ Χανίων είναι η εφορία στην οποία προσήλθαν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες προκειμένου να θέσουν τα αυτοκίνητά τους σε ακινησία.
 Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση αύριο Κυριακή στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων καλεί το Συνδικάτο εργαζομένων στα Τρόφιμα - Ποτά των Χανίων διότι όπως καταγγέλλει «ο Σύνδεσμος επιχειρηματιών Ν. Χανίων στα Τρόφιμα - Ποτά αποφάσισε να προχωρήσει στη μείωση των μισθών των εργαζομένων κατά 15%».
Στην ανακοίνωση προσθέτει ότι «η μόνη λύση είναι η οργάνωση των εργαζομένων και η πάλη μέσα από το σωματείο τους και το χώρο δουλειάς τους» και πως το συνδικάτο «είναι κατηγορηματικά αντίθετο σε οποιαδήποτε αρνητική μεταβολή των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων».